Društvo

Šansa za mlade da se predstave - „Ignite show“

Ignite-pocetna
M
ladim ljudima pruža se šansa da se  iskažu i predstave, i to 3. aprila u Podgorici u sali Rektorata Univerziteta Crne Gore, na prvom „Ignite Show“-u  događaju u CrnojGori.

Šansa za mlade da se predstave - „Ignite show“
Portal AnalitikaIzvor

„Ignite Show“ je još jedan u nizu događaja koji u „stand up“ formi nudi podijum učesniku da prezentuje svoje ideje i aktivnosti publici.

U odnosu na druge razlikuje se po tome što učesnik odnosno onaj koji prezentuje je ograničen vremenom na samo 5 minuta za prezentaciju. U toku prezentacijekoristi se tačno 20 slajdova, koji se na svakih 15 sekundi mjenjaju, što znači da kada jednom krene prezentacija više nema zaustavljanja.

- Ovakav način prezentovanja je dao na konciznosti, dinamici i zanimljivosti  samog dešavanja. Upravo u tome i leži izazov koji karakteriše „Ignite Show“ – objasnio je za Portal Analitika, Ivan Blažević organizator događaja.

U cilju da omogući svima šansu da se predstave, i da samo dešavanje učini što interesantnijim za što širi auditorijum, organizatori kažu da ne postoje izuzeci koji se vežu za temu same prezentacije. S toga se mladi mogu predstaviti u oblasti: nauke, muzike, sporta, aktivizama, biznisa... Takođe se mogu predstaviti i studentske i humanitarne organizacije, „sve može doći u obzir“. Ono čemu organizatori teže jeste da odabir bude što raznovrsniji i interesantniji.

- Mi naravno ne znamo ko će biti u publici, ko će pratiti ovo dešavanje, koliko medija, blogera, ali definitivno ovo je njihova šansa da probiju led, steknu iskustvo i poboljšaju svoje vještine  prezentovanja, izlaganja, kao i da razviju retoričke vještine, osjete kako je stajati pred određenom publikom. Sa druge strane mladi kojii maju poslovne ideje kojima je potrebna logistička, finansijska, konsultantska podrška možda upravo tu ostvare prve kontakte koji će ih uputiti šta i kako dalje. Vrlo se maloradi kod nas na razvoju preduzetničke svjesti, malo je događaja koji ohrabruju mlade, mislimo da je ovo sjajna prilika – kazao je Blažević.

Preduslova za prijavu na konkurs „apsolutno nema ni u jednomsmislu“.

„Bez obzira da li je u pitanju samo hobi kojim se bavite, ili imate projekat koji je veća ktivan, ili želite da pokrenete nešto novo, ništa od toga ne zahtjeva od vas određeno iskustvo. Na kraju, ako ne pokušate niste ništa ni naučili zar ne?“ rekao je Blažević.

Svi zainteresovani za prvi „Ignite Show“-u mogu na Tviter nalogu @ignitepodgorica postavljati pitanja i biti u toku sa novim dešavanjima i objavama. Na raspolaganju je i mejl adresa, na koju se istovremeno i šalju prijave - ignitepodgorica@gmail.com.

 

Portal Analitika