Društvo

HTP “Vektra Boka” pristupa USSCG

1502usscg
U
Herceg Novom je danas održana Skupština Sindkalne organizacije HTP "Vektra Boka”, na kojoj je donijeta jednoglasna odluka da ova Sindikalna organizacija pristupi u članstvo Unije slobodnih sindikata Crne Gore.

HTP “Vektra Boka” pristupa USSCG
Portal AnalitikaIzvor

Skupštini je prisustvovalo 89 od 125 članova Sindikalne organizacije,od kojih i Generalni sekretar USSCG Srđa Keković i regionalni povjerenik USSCG, Oliver Jakovljevic.

U okviru dnevnog reda današnje Skupštine, posebna tačka bila je posvećena ekonomsko-socijalnom položaju zapslenih i negativnim efektima koje je donijela privatizacija HTP "Boka" - Herceg Novi, usljed čega je Hotel "Tamaris" porušen, Hotel "Igalo" devastiran i van funkcije, dok je Hotel "Plaža" već nekoliko mjeseci zatvoren za goste.

- Zbog te činjenice, zaposlenima se već sedam mjeseci duguju zarade i brojna druga potraživanja nastala u prethodnom periodu, pa je odlučeno da se, na Skupštini Sindikalne organizacije koja će biti održana 30.3.2013., donese odluka o aktivnostima koje će preduzeti Sindikalna organizacija, uz podršku USSCG, na zaštiti interesa zaposlenih i vraćanju imidža ovom, nekada renomiranom hotelsko-turističkom preduzeću, saopštili su iz HTP "Vektra Boka".

Portal Analitika