Društvo

Bošković uručio računare djeci iz hraniteljskih porodica

1503boskovic
M
inistar rada i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore Predrag Bošković boravio je danas u posjeti Prijestonici Cetinje. Bošković je ovom prilikom uručio sedam računara za djecu iz hraniteljskih porodica sa Cetinja, i zajedno sa gradonačelnikom Bogdanovićem obišao radove na rekonstrukciji objekta Dnevnog centra za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Bošković uručio računare djeci iz hraniteljskih porodica
Portal AnalitikaIzvor

- Pored svih problema sa kojima se suočava naša država pokušavamo da nivo dječije i socijalne zaštite podignemo na mnogo veći nivo.Dajemo sve od sebe da na najbolji mogući način pomognemo one porodice koje zaista znaju šta je i muka i nevolja. To je ono što je naša intencija i u narednom periodu, kazao je Bošković.

Bošković je podsjetio da su računari donacija NR Kine. Tokom susreta Bogdanovića i Boškovića, više riječi bilo je o aktuelnoj socio - ekonomskoj situaciji na Cetinju.

Bogdanović je istakao kako je lokalna uprava u minulom periodu preduzela brojne aktivnosti u cilju podrške socijalno ugroženom stanovništvu.

On je upoznao Boškovića i sa aktivnostima na planu stvaranja preduslova za revitalizaciju privrede, dodajući kako će prvi konkretni rezultati stimulativnih mjera i djelovanja gradske uprave na uspostavljanju povoljnog poslovnog ambijenta na Cetinju biti vidljivi već u predstojećem vremenskom periodu.

Portal Analitika