Zabava

"Barberi" kaput napravljen od prokrijumčarenog perja paunova

15Barberi
N
ovi "Barberi" kaput iz kolekcije proljeće-ljeto privukao je veliku pažnju obožavatelja mode, ali i boraca za prava životinja, prenose agencije.

"Barberi" kaput napravljen od prokrijumčarenog perja paunova
Portal AnalitikaIzvor

Ekstravagantan komad vrijedan 25.000 eura napravljen je od perja paunova, za koje se vjeruje da je prokrijumčareno iz Indije.

Urednica američkog "Voga" Ana Vintur nedavno je viđena u skupocjenom kaputu od perja paunova, koji je prethodno predstavljen na modnoj reviji.

Ovaj markirani komad odjeće potpuno je zaludio žene širom svijeta, jer je napravljeno manje od 20 primjeraka, pa je tako jedna uticajna blogerka napisala:

"Dala bih sve na svijetu da ga vidim, a kamoli da ga imam!"

Dizajner Kristofer Bejli rekao je da je svojom smjelom kreacijom pokušao da "razveseli ljude".

- Želio sam da nasmijem ljude kolekcijom koja će odisati radošću - rekao je Bejli, a prenosi "Dejli mejl".

I dok se nekima kaput zaista dopada, ima i onih koji se zgražavaju nad njegovom pojavom. Zaštitnici prava životinja negoduju zbog činjenice da su korišćena pera pravih paunova.

U Barberiju su tvrdili da su paunova pera uvezena iz Indije i da su ih ptice same odbacile, ali kako prenosi "Dejli mejl", uvoz pera iz Indije je ilegalan. Njih je moguće dobiti jedino od lovokradica, koje čerupaju paunove i preprodaju perje.

Maneka Gandi iz indijskog parlamenta zahtijevala je da se pokrene hitna istraga kojom će se utvrditi porijeklo pera od kojih je napravljen "Barberi" kaput.

- Na hiljade paunova ubija se u Indiji da bi bili prokrijumčareni preko granice i da bi se od njih napravili modni detalji. Bez obzira na to da li je ovaj kaput napravljen od pera ubijenih paunova ili ne, nije etički nositi ga, jer promoviše ubijanje i krijumčarenje - rekla je političarka.

Kada je britanski novinar upitao čelnike "Barberija" kako su uspjeli da uvezu perje iz Indije kad je to protivzakonito, odgovorili su da su se zbunili i da je perje zapravo uvezeno iz Kine.

Portal Analitika