Društvo

Makrid: Voda sa Mareze još nije za piće

1503makridok
T
ehnučki direktor podgoričkog Vodovoda Filip Makrid kazao je da voda sa izvorišta Mareza još uvijek nije za piće. On je za RTCG kazao da su jutros u 4 sata obavili analizu vode i da je zapažen trend smanjenja njene zamućenosti, što je i očekivano jer su padavine prestale, ali je mutnoća još uvijek iznad dozvoljenih granica.

Makrid: Voda sa Mareze još nije za piće
Portal AnalitikaIzvor

Takođe, na Marezi opada nivo vode iz sata u sat, što će doprinijeti boljoj situaciji na vodoizvorištu. Kada voda bude za piće mi čemo odmah obavijestiti potrošače, kazao je Makrid. On je naglasio da je voda bakteriološki ispravna, ali da zbog povećane zamućenosti trenutno nije za piće.

Sa vodoizvorišta Mareza snabdijevaju se potrošači podgoričkih naselja: Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar Grada, dio ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, dio Zete, Gornja i Donja Gorica. Svi ostali potrošači iz djelova grada koji nijesu navedeni mogu bez problema i bojazni koristiti vodu za piće iz vodovodnog sistema Glavnog grada.

Portal Analitika