Ostalo

VN Australije: Fetel najbrži na prvim treninzima

FetelFormula1
V
ozač Red Bula Sebastijan Fetel zabilježio je najbolja vremena na prvim treninzima pred Veliku nagradu Australije, kojima je startovala nova sezona Formule 1.

VN Australije: Fetel najbrži na prvim treninzima
Portal AnalitikaIzvor

Njemac je na stazi „Albert park“ najbolji krug ostvario u vremenu od 1:25.908 minuta tokom popodneva. Najbliži braniocu titule bio je njegov timski kolega Mark Veber, u odnosu na kojeg je imao dvije i po desetinki prednosti, dok je na trećem mjestu Niko Rozberg u Mercedesu imao četiri desetinke slabije vrijeme od Fetelovog.

Prijepodnevni trening Fetel je završio sa samo 78 hiljaditinki prednosti u odnosu na Felipea Masu u Ferariju, dok je prošlogodišnji vicešampion za još dvije i po desetinke iza. Unutar pola sekunde od Njemca tada su bili i vozač Mercedesa Luis Hamilton i Veber, a slijedili su ih Kimi Raikonen u Lotusu i drugi vozač Mercedesa Niko Rozberg.

Tokom popodneva, odnos snaga se nije mnogo promenio, ali je Fetelu najbliži bio Veber, a iza su slijedili Rozberg, Raikonen, drugi vozač Lotusa Roman Grožan, Alonso, Hamilton i Masa.

Posljednji trening na „Albert parku“ vozi se u subotu od 4 časa poslije ponoći, dok su kvalifikacije na programu tri sata kasnije. Trka za Veliku nagradu Australije startuje u neđelju u 7 časova po našem vremenu.

Portal Analitika