Društvo

MUP: Situacija pod kontrolom, poplave prijete Podgorici, Nikšiću i Danilovgradu

1403muplogook
S
ektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, na osnovu informacija dobijenih od opštinskih službi za spašavanje, konstatuje da je situacija u Crnoj Gori pod kontrolom, uprkos velikoj količini padavina u proteklih 24 sata.

MUP: Situacija pod kontrolom, poplave prijete Podgorici, Nikšiću i Danilovgradu
Portal AnalitikaIzvor

“Najozbiljnija situacija sa aspekta ugroženosti od poplava trenutno je u Podgorici (odnosi se na priobalni dio Skadarskog jezera i naselja Zlatica, Murtovina, Masline i obala Ribnice u užem dijelu grada), kao i u Danilovgradu i Nikšiću.  Tokom dana nadležni državni organi su koordinirali radom opštinskih službi za zaštitu i spašavanje, sa predstavnicima EPCG po pitanju stanja akumulacija Slano, Krupac i Vrtac. Sektor za vanredne situacije i civilnu bezbjednost je za potrebe opštine Bar,  poslao na upotrebu dvije pumpe za ispumpavanje vode”, navedeno je u saopštenju službe za informisanje MUP-a.

Kako se dodaje, razmjenjene su informacije sa operativnim centrom 112 Bosne i Hercegovine u vezi sa stanjem akumulacija na HE Mratinje, kao i sa   Službom za vanredne situacije Republike Albanije u cilju definisanja stanja na tri HE na rijeci Drim.

“Definisano je angažovanje pripadnika Vojske Crne Gore za potrebe opštine Danilovgrad, kao i policijskih službenika u regulisanju  putnog saobraćaja.  Ministarstvo unutrašnjih poslova-Sektor za vanredne situacije i civilnu bezbjednost će pratiti situaciju na terenu”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika