Fudbal

U19: Minimalan poraz u Slovačkoj

OmladinciFSCG
O
mladinska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 1:0 u prijateljskom meču sa Slovačkom. Slovaci su do pobjede na meču odigranom u Trenčinu došlo pogotkom Petera Lupča.

U19: Minimalan poraz u Slovačkoj
Portal AnalitikaIzvor

Veoma loši vremenski uslovi u Trenčinu spriječili su omladince dvije selekcije da pruže bolju igru, kakva je viđena u prvom susretu odigranom prije dva dana. Jak vjetar i snijeg su uticali na kvalitet igre, pa su izostale i prilike pred oba gola.

Slovaci su bili mnogo bolji rival u prvom dijelu susreta, u kojem su imali pomoć vjetra. Veliku ofanzivu uspjeli su da krunišu pogotkom u 21. minutu susreta nakon greške našeg golmana koju je iskoristio Peter Lupčo.

Naša selekcija pružila je mnogo bolju igru u drugom dijelu susreta koji je započela sa šest izmjena u odnosu na početak meča. Miljenovićevi izabranici stvorili su nekoliko prilika od kojih je najbolju propustio Marko Kažić - u 89. minutu mladi vezista odlično je prošao po desnoj strani u uputio udarac iskosa sa sedam metara ali je golman Bačik uspio da sačuva svoju mrežu.

- Kvalitet današnje igre u najvećoj mjeri je uticvalo loše vrijeme, jak vjetar i snijeg, tako da su naročito u prvom poluvremenu Slovaci to iskoristili, imali incijativu i došli do prednosti. U drugom poluvremenu vjetar je pomagao našoj selekciji tako da smo više napadali ali nismo bili konkretni u završnici i dvije tri situacije koje smo stvorili nismo uspjeli da pretvorimo u gol. Generalno gledano Slovaci su u današnjem meču bili bolji. Ono što treba istaći je da je današnji meč počelo šest novih igrača tako da smo iskoristili ove dvije utakmice da provjerimo sve pozvane igrače i njihovu formu. Bez obzira na današnji rezultat, ove dvije utakmcie su nam poslužile i moglli smoda vidimo na koje igrače možemo ozbiljno računati. Mora se uzeti u obzir da da nam je nedostajalo nekoliko standardnih igrača. Takođe, vodili smo računa i o igračimakoji će nastupati za svoje klubove u subotu pa su u igri proveli 45 minuta ili manje, rekao je Miljenović.

Slovačka - Crna Gora 1:0

Trenčin - Stadion u Trenčinu.

Gledalaca: 100.

Sudija: Sedlar (Slovačka).

Strijelac

1:0 - Peter Lupčo 21'

Slovačka: Libor Koniček, Jakub Kastelovič (Juraj Kotula), Andrian Panik, Martin Kralik, Marek Zuzijak, Juluš Žoke, Peter Lupčo, David Ivan, Roman Sabler, Tomaš Kapusta, Martin Krijen (Denis Ventura).

Crna Gora: Marko Kordić, Dejan Kovačević (Jovan Bošković), Jovan Baošić, Danilo Šarkić, Ilija Tučević (Jovan Milović), Miloš Vučić (Marko Kažić), Mirnes Pepić (Žarko Grbović), Marko Janković (Stefan Nedović), Marko Ilinčić (Jovan Čađenović), Lazar Lalošević.

Portal Analitika