Košarka

KSCG: Za trofej u Herceg Novom

KSCGlogo
H
erceg Novi će u petak i subotu biti domaćin finalnogog turnira Kupa Crne Gore za košarkašice, na kojem će se za trofej, osim domaćina Primorja i prošlogodišnjeg pobjednika, Budućnost-Podgorice, boriti i ekipe Rolinga i Lovćena.

KSCG: Za trofej u Herceg Novom
Portal AnalitikaIzvor

Domaćin turnira, Primorje u polufinalu igraće protiv Rolinga, dok će drugog finalistu odlučiti duel Budućnost-Podgorice i Lovćena.

Trener Budućnost-Podgorice Zdenko Grbavčević očekuje da njegov tim dobro odigra polufinalni meč i plasira se u finale.

"Zadovoljstvo mi je što će turnir ponovo biti odigran u Herceg Novom, koji se pokazao kao odličan organizator. Imamo ambicije da odbranimo Kup, a na tom putu nam stoje tri tima. Lovćen je perspektivna ekipa, ali smo kvalitetniji i iskusniji", rekao je Grbavčević na konferenciji za novinare.

Trener Lovćena Vladan Turčinović smatra da je Budućnost-Podgorica apsolutni favorit u polufinalnom meču.

"Očekujem težak meč protiv iskusne ekipe, koja je osvojila Jadransku, a vodeća je na tabeli domaće lige. U odičnoj su formi, predvođi ih reprezentativka Ana Baletić. Mladi smo i neiskusni, ali smo željni dokazivanja. Neću moći da računam na dvije igračice, ali se nadam da ćemo angažovanošću i borbenošću uspjeti da pružimo dostojan otpor favoritu", rekao je Turčnović.

Trener Primorja Dragan Prlja kazao je da je njegova ekipa, iako debitant, kvalitetnija od Rolinga.

“Velika nam je čast što nam je Košarkaški savez povjerio organizaciju finalnog turnira Kupa. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini. Smatram da smo, iako debitanti u Kupu, kvalitetnija ekipa od Rolinga, ali ne želim nikoga da potcijenim. Smatram da ćemo igrati finale pred svojom publikom protiv Budućnosti”, rekao je Prlja.

Trener Rolinga Vladimir Taušan prepustio je ulogu favorita domaćoj ekipi.

“Polufinalnu utakmicu igraćemo u pionirskom sastavu, sa par iskusnih košarkašica, jer nas je tokom sezone napustilo devet igračica. U situaciji smo da nemamo adekvatnu ekipu za takmičenja u Crnoj Gori. Primorje je apsolutni favorit, ali učinićemo sve što možemo kako bi priredili eventualno iznenađenje”, rekao je Taušan.

Polufinalni duel Primorja i Rolinga počeće u 17 sati i 30 minuta, dok će se dva i po sata kasnije sastati Budućnost-Podgorica i Lovćen. Finalna utakmica je na programu u subotu u 17 sati. Prošle godine Budućnost-Podgorica je u finalu savladala nikšićki Roling 91:53. (Mina)

Portal Analitika