Društvo

MUP: Opštinama dodatno upozorenje zbog nevremena

1403MUP
M
inistarstvo unutrašnjih poslova - Sektor za vanredne situacije i civilnu bezbjednost uputilo je dodatno upozorenje Opštinskim timovima za upravljanje u vanrednim situacijama i Opštinskim službama zaštite i spašavanja, kako bi preduzeli neophodne mjere radi zaštite stanovništva i materijalnih dobara na lokalnom nivou, uz angažovanje svih raspoloživih ljudskih i materijalnih resursa.

MUP: Opštinama dodatno upozorenje zbog nevremena
Portal AnalitikaIzvor

Podaci o vodotocima u Crnomorskom i Jadranskom slivu pokazuju tendenciju značajnog rasta, dok je nivo Skadarskog jezera u porastu. Kišne padavine su vrlo intenzivne, a situaciju dodatno usložnjava i maksimalan nivo akumulacija Slano i Krupac, kao i veoma visok nivo akumulacije Vrtac, saopšteno je iz MUP-a.

Takođe postoji opravdana opasnost i od sniježnih mećava uzrokovanih jakim sjevernim vjetrom u opštinama na sjeveru Crne Gore.

- Nakon što je Sektor za vanredne situacije i civilnu bezbjednost 12.marta uputio dopis opštinskim timovima, današnja informacija ima za cilj da se, navedeni subjekti, shodno svojim nadležnostima, pripreme za eventualno angažovanje raspoloživih ljudskih i tehničkih resursa, a Opštinski timovi za upravljanje u vanrednim situacijama za koordinaciju ovih aktivnosti, saopštili su iz MUP-a.

Portal Analitika