Društvo

Vodovod: Vodu prokuvati i ne davati djeci

1403vodovod
Z
bog evidentno povećane mutnoće kao predostrožnost Vodovod preporučuje građanima da prije upotrebe izvrše prokuvavanje vode, a da djeci nije preporučljivo davati ni ovako obrađenu vodu za piće, zvanično je saopšteno iz te kompanije.

Vodovod: Vodu prokuvati i ne davati djeci
Portal AnalitikaIzvor

Portal Analitika jutros je objavio da je voda u dijelu Podgorice koji se snabdijeva sa izvorišta Mareza zamućena. Iz Vodovoda su odgovorili da je stanje na ostalim vodoizvorištima na teritoriji Glavnog grada je stabilno, bez bilo kakvih promjena po pitanju ispravnosti vode za piće.

- Obilne padavine na području Podgorice izazvale su povećanje nivoa vode na izvorištu Mareza. Do sada je izvršeno više analiza vode sa izvorišta Mareza i sve pokazuju fizičko-hemijsku ispravnost, osim parametra mutnoće. Zbog evidentno povećane mutnoće, kao predostrožnost Vodovod preporučuje građanima da prije upotrebe izvrše prokuvavanje vode, a da djeci nije preporučljivo davati ni ovako obrađenu vodu za piće – rečeno je iz te kompanije.

Oni podsjećaju da se sa vodoizvorišta Mareza snabdijevaju potrošači podgoričkih naselja: Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar Grada, dio ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, dio Zete, Gornja i Donja Gorica. Svi ostali potrošači iz djelova grada koji nijesu navedeni mogu bez problema i bojazni koristiti vodu za piće iz vodovodnog sistema Glavnog grada.

Iz JP Vodovod i kanalizacija ističu da kontrolišu ispravnost vode za piće na mreži i svim izvorištima svakih 30 minuta, i da će učiniti sve da stanje drže pod kontrolom.

- S obzirom na obilne padavine, Institut za javno zdravlje i Vodovod će nastaviti praćenje parametara vode za piće i o eventualnim promjenama blagovremeno informisati javnost.

Portal Analitika