Zabava

Almodovarovi "Usputni ljubavnici" za dva dana zaradili 2 miliona

13Almodovar
R
editelj Pedro Almodovar se, nakon 24 godine pauze, sa velikim uspjehom vratio komediji, žanru koji ga je proslavio. Njegov novi film "Usputni ljubavnici" za prvi vikend prikazivanja u Španiji zaradio je gotovo dva miliona eura, što ga čini najprofitabilnijim Almodovarovim ostvarenjem, prenose agencije.

Almodovarovi "Usputni ljubavnici" za dva dana zaradili 2 miliona
Portal AnalitikaIzvor

Od premijere u Madridu, 8. marta, "Ljubavnike" je vidjelo oko 300.000 gledalaca, što je samo početak "trke", jer se tek očekuje pohod na evropske bioskope. Premijera u Americi, u kojoj je španski sineasta veoma popularan, zakazana je za kraj juna.

Almodovar je svoju prepoznatljivu poetiku napustio poslije "Žena na ivici nervnog sloma" (1988). Njegovi filmovi postali su ozbiljniji i mračniji, naročito posljednja drama "Koža u kojoj živim".

- "Usputni ljubavnici" su za mene bili veliki izazov. Htio sam da provjerim mogu li vratiti "melodiju" svojih prvih djela - priznao je reditelj.

Radnja novog filma odigrava se u avionu u kome se dešavaju neobični susreti, poznanstva, ali i svađe i raskidi. Sam autor priznaje da su "Ljubavnici" puni aluzija na savremenu situaciju u Španiji, mada mu to nije bila namjera.

- Planirao sam da napravim komediju koja će da posluži kao bijeg od stvarnosti, a desilo se suprotno. Dok sam pisao scenario, stvarnost je "ušla" u tekst, a film je postao metafora aktuelnog španskog društva. Ne žalim se, jer vidim da se publika dobro zabavlja smijući se sopstvenoj muci - kaže Almodovar.

U "Usputnim ljubavnicima" španski oskarovac ponovo je sarađivao sa Sesilijom Rot, Havijerom Kamarom i Lolom Duenjas, dok se u epizodnim ulogama pojavljuju Almodovarovi omiljeni glumci Penelope Kruz i Antonio Banderas.

Portal Analitika