Svijet

Nasljedniku Maks Faktora smanjiće kaznu od 124 godine zatvora

maks
E
ndrju Laster
(50), praunuk osnivača kompanije "Maks Faktor", osuđen je 2003. na 124 godine zatvora, zbog 86 slučaja silovanja i zloupotrebe droge. Sud je, međutim, u ponedjeljak poništio presudu i 4. aprila će Lasteru odrediti novu kaznu.

Nasljedniku Maks Faktora smanjiće kaznu od 124 godine zatvora
Portal AnalitikaIzvor

Praunuk Maksimilijana Faktorovica, kozmetičkog mogula koji je osnovao kompaniju "Maks Faktor", u zatvoru je od 2003. godine. Njegova kazna od 124 godine uskoro bi mogla da bude umanjena, jer sud preispituje odluku donešenu prije 10 godina.

Sudija Ketrin En Štolc smatra da argumenti koje je iznio Lasterov advokat nisu naročito ubjedljivi, ali je naglasila da treba preispitati dužinu trajanja kazne. Laster je osuđen nakon što je poroti prikazan snimak na kome on siluje tri onesviješćene žene, koje je prethodno drogirao.

Slučaj Endrjua Lastera, bogatog nasledika kozmetičkog carstva, privukao je globalnu pažnju nakon što je pobjegao u Meksiko. Tamo ga je pronašao poznati lovac na glave Dvejn Čepmen, kako pije i provodi se pod imenom David Karera.

Sadašnji Lasterov advokat tvrdi da je za bijeg u Meksiko kriv njegov bivši advokat, koji je preminuo. On je, navodno, zastrašivao Lastera govoreći mu da će umrijeti u zatvoru.

Kako prenosi "Los Anđeles Tajms", na novom saslušanju koje je zakazano za početak aprila, žrtve Endrjua Lestera imaće priliku da ponovo svjedoče protiv njega.

 

(blic.rs)

Portal Analitika