Fudbal

Španski mediji: Da li je novi El Klasiko na vidiku?

Messi345
S
vjetski mediji se klanjaju Kataloncima i Leu Mesiju pošto je Milan "razmontiran" u velikom stilu na "Kamp Nou".

Španski mediji: Da li je novi El Klasiko na vidiku?
Portal AnalitikaIzvor

Španski mediji sipaju hvalospjeve Barseloni, čak i oni u Madridu skidaju kapu Kataloncima na igri i pobjedi, u prvi plan ističući maestralnu igru Lea Mesija.

"Barsa se vratila protiv uplašenog Milana, pokazala da je mnogo bolji tim. Da li je novi El Klasiko na vidiku", pita "Marka" sugerišući da bi mogli da vidimo novi obračun Murinja i Mesija.

"Čuje se arija El Klasika", dodaje "AS", dok "El Pais" piše da je Barselona prosto oduvala Italijane i pokazala da nije kraj njenoj dominaciji, kako su mnogi sugerisali nakon lošeg februara.

U Italiji tuga, ali i priznanje da je Barselona mnogo bolja.

"Mesijeva lekcija", konstatuje "Gazeta", i dodaje da su Barselona i Mesi sa druge planete. Kroz redove zamjera se Milanu na strahu, a ostaje žal za šansom Nijanga.

"Mesi previše za Milan", "Nebeski Mesi", su neki od naslova sa Apenina. Razočarani su i mediji bliski Juventusu, jedinom italijanskom timu u četvrtfinalu, jer priznaju da su se nadali kako bi "Rosoneri" mogli da sklone Katalonce sa puta.

U Francuskoj se klanjaju igri Barse što najbolje izražava L'Ekip, naslovom "Božanska Barsa". List konstatuje da je igra bila blizu perfekcije.

"Mesi je bio bijesan, željan osvete, jedva je čekao da počne kako bi pokazao svijetu da nije u redu što ga dovode u pitanje", pišu listovi u Argentini i dodaju da kada je njihov zemlja u ovakvoj formi, Barsa je nezaustavljiva.

"Kakva noć", kliče katalonski "Mundo Deportivo" uz egzaltiranog Mesija na naslovnoj strani. List kaže da je Barsa pregazila rivala, ali i podsjeća da će Katalonci u četvrtfinalu biti jači za Tita Viljanovu koji se vraća na klupu.

"Bijeli dim na Kamp Nou", aludira "Sport" na izbor za Papu, ali i potvrdu Mesija kao najboljeg igrača na svijetu. List kaže da je ovo osveta za 1994. i onaj strašni poraz u Atini u finalu Lige šampiona.

Portal Analitika