Svijet

Privatni podaci slavnih ličnosti završili na misterioznom sajtu

1303misel_obamaok
P
rva dama i potpredsjednik SAD Mišel Obama i Džo Bajden posljednje su u nizu slavnih ličnosti čiji su privatni podaci završili na misterioznom sajtu, a u istragu tog slučaja uključila se i američka Tajna služba.

Privatni podaci slavnih ličnosti završili na misterioznom sajtu
Portal AnalitikaIzvor


Na sajt su postavljeni identifikacioni brojevi, bankovni izveštaji, adrese i brojevi telefona poznatih, među kojima su reper Džej-Zi i prvi čovek Federalnog istražnog biroa (FBI), prenosi RSE.



Sajt ima internet domen koji je nekada pripadao Sovjetskom Savezu, a na nekim od stranica nalaze se fotografije koje žrtve verovatno same ne bi objavile i sarkastične poruke upućene pojedinim poznatim osobama.



Među žrtvama misterioznog sajta su i pop zvijezda Britni Spirs, američki državni tužilac Erik Holder, bivša republikanska kandidatkinja za potpredsjednika Sara Palin i bivši guverner Kalifornije Arnold Švarceneger.



Na sajtu je najpre bilo 11 imena, a za 24 sata od njegovog postavljanja njihov broj porastao je na 18, uz mogućnost brojanja posjetilaca sajta i link za nalog na Tviteru.



Na sajtu nema objašnjenja zašto su pojedinci odabrani za sajt niti kako su objavljene informacije dobijene. Na nalogu na Tviteru je i poruka protiv policije na ruskom jeziku.

foto: mrconservative.com

Portal Analitika