Društvo

Saslušan tužilac Milenko Magdalinić u vezi propusta u slučaju „Škerović“

skerovic
U
okviru provjere kako je došlo do propusta i da li je bilo korupcije prilikom hapšenja i određivanja pritvora Rajku Škeroviću i njegovom sinu Paviću, koji su nedavno, nakon ubistva braće Gojičanin u Baru, više puta u par dana hapšeni i puštani na slobodu, tužilaštvo je juče uzelo izjavu od osnovnog tužioca u tom gradu Milenka Magdalinića, saznaju Vijesti.

Saslušan tužilac Milenko Magdalinić u vezi propusta u slučaju „Škerović“
Portal AnalitikaIzvor

List navodi da je osnovni tužilac ispitivan i o tome kako to ima stan u zgradi čiji je vlasnik Rajko Škerović, na Topolici, na ime svoje supruge.

On je, kako navode današnje Vijesti, objasnio na koji način su on i njegova porodica stekli nekretnine u barskoj opštini, od kojih se jedna nalazi upravo u   zgradi čiji je vlasnik osumnjičeni Rajko Škerović.

„U svemu je poštovan zakon. Neka provjeri ko god hoće moje i ženine račune u Montenegrobanci, CKB, i NLB“, rekao je tužilac sinoć Vijestima.

List navodi da je Magdalinić na službi u Baru od 2010. godine, iste kada je njegova supruga postala vlasnica dvosobnog stana u zgradi na Topolici, čiji je vlasnik Škerović.

List je naveo brojne nekretnine tužioca Magdalinića, koje je ovaj prijavljivao Komisiji za suzbijanje konflikta interesa.

Još dok je vodio rožajsko tužilaštvo, kako navodi list, imao je četiri stana u vlasništvu.

Kasnije je bio zamjenik direktora ZIKS-a.

Branilac Škerovića, advokat Đorđe Janković, kazao je Vijestima da su njegovi klijenti u pritvor poslati bez rješenja sudije za istragu.

„Nakon što je Vijeće višeg suda uvažilo žalbu tužilaštva na odluku sudije za istragu Miroslava Bašovića, da Škeroviće pusti na slobodu, oni su poslati u Spuž bez uručenja rješenja o pritvoru“, rekao je advokat.

Janković je kazao da službenici policije, kada su 24. februara treći put lišavali slobode Škeroviće, nijesu imali sa sobom primjerak rješenja Višeg suda u Podgorici o određivanju pritvora.

Portal Analitika