Društvo

Lukšić će se odazvati pozivu Odbora za međunarodne odnose

luksicok
Š
ef diplomatije Igor Lukšić odazvaće se pozivu skupštinskog Odbora za međunarodne odnose i iseljenike za kontrolno saslušanje, koje će se, prema dogovoru sa predsjednikom tog tijela, održati krajem marta, saopštilo je Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija.

Lukšić će se odazvati pozivu Odbora za međunarodne odnose
Portal AnalitikaIzvor

Funkcioner Demokratskog fronta Koča Pavlović zatražio je od Lukšića da se ove sedmice odazove pozivu na kontrolno saslušanje, povodom granice na Prevlaci. Pavlović smatra da je njegovo jednomjesečno neodazivanje znak nepoštovanja Skupštine.

“Lukšić je iskazao punu spremnost da se odazove pozivu za kontrolno saslušanje Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, uvažavajući značaj kontrolne uloge parlamenta u daljoj demokratizaciji društva i procesu evropskih integracija”, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Dodaje se da je Lukšić ocijenio vrlo korisnom inicijativu da se parlament upozna sa činjenicama u vezi sa razgraničenjem sa Hrvatskom.

“Vjerujemo da je poslanik Pavlović upoznat sa dogovorom potpredsjednika Vlade i predsjednika ovog Odbora da se saslušanje održi u sedmici od 25-29. marta”, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo je, kako se navodi, odmah po upoznavanju sa inicijativom, dostavilo neophodne informacije u skladu sa protokolom o radu Odbora.

“Povodom kritika agende potpredsjednika Vlade i šefa diplomatije, prilika da je da se podsjetimo da je takva spoljnopolitička aktivnost svojstvena upravo jednom šefu diplamatije, te da se rezultati tih aktivnosti redovno i ažurno prezentiraju javnosti”, naveli su iz Ministarstva. (Mina)

 

 

Portal Analitika