Svijet

Oskar Pistorius na ivici samoubistva

pistoriusok
J
užnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorius (26) na ivici je samoubistva, rekao je jedan od njegovih prijatelja Majk Azi. "Rekao bih da je on slomljen čovjek i na ivici samoubistva. Zaista nas zabrinjava", rekao je Azi u dokumentarnom filmu BBC-ja pod nazivom "Oskar Pistorius: Šta se zaista dogodilo".

Oskar Pistorius na ivici samoubistva
Portal AnalitikaIzvor


Pistorius je optužen da je sredinom februara ubio svoju djevojku

Rivu Stenkmap

nakon što je pucao kroz vrata kupatila u svojoj kući u Pretoriji. On tvrdi da je pucao kroz vrata kupatila, jer je mislio da je unutra provalnik.



"On uvijek pominje Rivu. Od nas traži da se molimo za nju i njenu porodicu. On nema povjerenja u sebe i skoro da podsjeća na nekoga ko se kreće ukrug i nema pojma kuda ide. Rekao bih da je on slomljen čovjek i mogu reći da je na ivici samoubistva. Zaista nas zabrinjava", rekao je Azie u dokumentarnom filmu BBC-ja pod nazivom "Oskar Pistorius: Šta se zaista dogodilo".



Advokati Pistorijusove odbrane zatražili su od suda 8. marta da mu ublaže uslove kaucije i da mu pasoš bude vraćen, kako bi mogao da putuje u inostranstvo.



Pistorius je prošle sedmice oslobođen iz pritvora, uz stroge uslove kaucije.



Naređeno mu je da uplati 110.000 dolara, da preda pasoš i zabranjeno mu je da se vrati u svoju kuću, koja je mjesto zločina.



Njegovo naredno pojavljivanje na sudu zakazano je za 4.juni.

tekst i foto: Oslobođenje.ba

Portal Analitika