Društvo

Radnici Boksita traže četiri plate do kraja mjeseca i pokretanje proizvodnje

1103boksiti
Radnici Rudnika boksita, koji su u petak blokirali upravnu zgradu ove nikšićke kompanije, omogućili su danas menadžmentu da počne sa radom, i ujedno dali tri zahtjeva koja treba da budu riješena do srijede, prenosi TVCG.

Radnici Boksita traže četiri plate do kraja mjeseca i pokretanje proizvodnje
Portal AnalitikaIzvor

Do srijede će menadžment morati da odluči o tome da li će nezadovoljnim radnicima biti odmah isplaćene dvije zaostale plate, zatim da im se isplate još dvije zaarade do kraja mjeseca, i da ponovo počne proizvodnja u Rudnicima boksita.

Podsjećamo, samostalni sindikat nikšićkih Rudnika boksita najavio je za danas okupljanje svih radnika ispred upravne zgrade kada će odlučiti o daljim potezima zbog obećanih, a neisplaćenih zarada.

Oko 50 radnika Rudnika boksita ušlo je u petak u upravnu zgradu, zahtijevajući da im se isplate septembarska i oktobarska plata, još dvije do kraja mjeseca, ako i da u ponedjeljak pokrene proizvodnju koju je uprava zaustavila u novembru 2011. Oni traže da im se zarade isplate na osnovu duga za isporučenu rudu mađarskoj kompaniji Mal, od koje potražuju 1,32 miliona eura.

Radnicima Boksita duguje se pet zarada, kao i tri plate iz ljeta 2011. godine.

Portal Analitika