Politika

Vujović: Manja izlaznost i loš rezultat Pozitivne – glavni razlog poraza opozicije

1003-Vujovic
G
lavni razlog poraza opozicije na izborima u Nikšićku je manja izlaznost ali i neočekivano loš  rezultat Pozitivne Crne Gore, kazao je politički analitičar Zlatko Vujović za RTV Atlas.

Vujović: Manja izlaznost i loš rezultat Pozitivne – glavni razlog poraza opozicije
Portal AnalitikaIzvor

U odnosu na oktobarske izbore Demokratska partija je svoj rezultat popravila za četiri mandata, koje je prema mišljenju Vujovića nadoknadila od Pozitivne.

„Kada se pogledaju rezultati i uporedi koliko je DPS dobio rezultata a Pozitivna izgubila jasno se vidi da je taj odnos dao prevagu za pobjedu Demokratskoj partiji socijalista“, kazao je Vujović.

Vujovića međusobna optuživanja u opoziciji ne čude, s obzirom da je Pozitivna obilježila pregovore o formiranju vlasti nakon oktobarskih izbora u gradu pod Trebjesom.  Zbog propalih pregovora o formiranju vlasti i birači su kaže Vujović odlučili da kazne Pozitivnu.

„Možda bi taj poraz bio teži da su SNP i DF napadali na Pozitivnu tokom kampanje. Očigledno su se oni dogovorili da je ne napadaju u zamjenu za podršku Lekića na predsjedničkim izborima“, smatra Vujović.

Bolji rezultati Demokratskog fronta u odnosu na prošle  izbore kako ocjenjuje Vujović poklapa se sa jačanjem te koalicije na nacionalnom nivou ali i jakom  kampanjom za predsjkednika Miodraga Lekića. Kada je u putanju SNP ta partija je kaže Vujović podbacila na ovim izborima.

„Očigledno dio birača SNP je sklon da nekada glasa za DF  i njihovo biračko tijelo je očigledno pomiješano. U sledećom periodu je za očekivati da  dio birača šeta između SNP  i DF-a.To je posljedica  podijel u SNP-u i što je dio njihovih funkcionera prešao u DF“, objašnjava Vujović.

Portal Analitika