Ostalo

Furtula ispunio normu za SP u Moskvi!

FurtulaPripreme
C
rnogorski atletičar Danijel Furtula postavio je dva rekorda Crne Gore i ispunio normu za Svjetsko seniorsko prvenstvo svijeta u Moskvi, u bacanju diska.

Furtula ispunio normu za SP u Moskvi!
Portal AnalitikaIzvor

On je danas na zimskom Kupu bacača Crne Gore u Baru disk bacio 64,60 i postavio novi rekord Crne Gore. To je najbolji rezultat na svijetu ove sezone za mlađe seniore, do 23 godine, a treći u konkurenciji seniora. Furtula je postavio i rekord u bacanju kugle sa rezultatom 17,70 metara i za 60 centimetara popravio svoj i nacionalni rekord.

Atletičar Draževine Tomaš Đurović postavio je novi crnogorski rekord u bacanju kugle za juniore. On je kuglu od šest kilograma bacio 19,49 metara, što je najbolji rezultat u svijetu ove godine u toj kategoriji. Đurović je popravio rekord Furtule (19,38), postavljen 1. maja 2011. godine u Baru.

Članica mojkovačke Tare Kristina Rakočević u bacanju kugle postavila je rekord Crne Gore za mlađe juniorke sa rezultatom 14,82 metra i starije pionirke.

Uspješan nastup imala je i Marija Bogavac u bacanju koplja koja je sa rezultatom 46,64 metra postavila rekord Crne Gore za mlađe juniore i ispunila normu za Svjetsko prvenstvo u Donjecku.

Atletičari Tare odbranili su naslov sveukupnog pobjednika kupa sa 123 boda, ispred Mornara (45) i Draževine (15). Na zimskom kupu bacača u Baru nastupilo je 40 takmičara iz atletskih klubova Crne Gore i Hrvatske.

Portal Analitika