Svijet

Njemačka: Osam žrtava požara, čak sedmoro djece

1003njemacka
U požaru koji je u toku noći izbio u stambenoj zgradi u jugozapadnoj Njemačkoj, poginulo je osam ljudi, od toga čak sedmoro djece, saopštila je policija, a prenose mediji u regionu.

Njemačka: Osam žrtava požara, čak sedmoro djece
Portal AnalitikaIzvor

Vlasti su dobile dojavu o požaru u gradu Baknangu, u blizini Štutgarta jutros u 4.30 sati. Policija je saopštila da pretpostavlja kako je požar izbio u stanu na drugom spratu, najvjerovatnije zbog grijalice koja je bila uključena.

Zgrada u kojoj je izbio požar je bivša fabrika za preradu kože, u kojoj se sada nalazi sedam stanova. Portparol policije Klaus Hinderer rekao je njemačkoj novinskoj agenciji DPA da je registrovano 13 stanara, ali da nemaju podatak koliko ih je zaista bilo u stanovima u trenutku kada je požar izbio.

Policija je saopštila da njemačko-tursko kulturno udruženje ima svoju kancelariju u prizemlju, ali nema naznaka da je požar podmetnut.

Za sada nema bližih informacija o identitetu žrtava, osim da je riječ o osobama turskog porijekla. Generalni konzul Turske u Štutgartu Turker Arı potvrdio je tu informaciju. Među 30 povrijeđenih, bilo je takođe bugarskih i arapskih emigranata, koji žive i rade u ovoj oblasti.

 

Portal Analitika