Muzika

Bouvi oglasom u Tajmsu najavio sjutrašnji izlazak novog albuma

1003bowie1
Dejvid Bouvi
odluči je da se, poslije deset godina diskografske pauze, vrati na muzičku scenu u svom stilu, ekscentrično, pa je osim intrigantnih video spotova, sada u formi novinskog oglasa u Tajmsu objavio i čitav spisak pjesama sa stihovima sa novog albuma „The Next Day“, piše britanski portal Metro.

Bouvi oglasom u Tajmsu najavio sjutrašnji izlazak novog albuma
Portal AnalitikaIzvor

Poslije intrigantnih video spotova - „Where Are We Now“ s početka godine, i nedavno objavljeni „The Stars Are Out“ u kome se poigrava androginošću ljudskog tijela, čuveni kantautor je ovoga puta sve stihove novih pjesama štampao u formi oglasa u poznatom britanskom listu. Tekst oglasa je zbijen, teško čitljiv i zauzeo je cijelu jednu stranu, a na samom kraju se nalazi potpis 66-godišnjeg umjetnika. Oglas je postavljen i na službenim stranicama Bouvija na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter.

Na taj način je u Velikoj Britaniji najavio sjutrašnji izlazak novog albuma, na kome će se naći 17 novih numera, uključujući „Dirty Boys“ i „Valentine’s Day“. Autori tekstova su, pored ostalih, pisac Vladimir Nabokov, pjesnik Žorž Rodenbah, i kantautori Pit Siger i Džoan Baez.

- Riječ je o vrlo avangardnoj najavi. To je tipično za Bouvija. Objavio je oglas, ali bez ikakvog pojašnjenja što se njime reklamira. A to što ne postoji ni linija razmaka u tekstu samo čini dodatno težim da se oglas pročita – kazao je ekspert za pop kulturu Stiv Tarnertold za Dejli mejl.

Foto: metro.co.uk

1003bowie

Portal Analitika