TV / Film

Budva na pjenu od mora: Turistička razglednica Crne Gore

1003mima
N
ovih četrdeset epizoda ultrapopularne TV serije „Budva na pjenu od mora“, čije je snimanje počelo u Budvi, biće završeno do 1. maja – saopštio je reditelj Milan Karadžić na sinoć održanoj konferenciji za štampu u bečićkom hotelu „Splendid“.

Budva na pjenu od mora: Turistička razglednica Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

- Radimo četvrdeset novih epizoda. Ne bih vas sad davio sa krizom i nemaštinom - mi se borimo. Čini mi se da su se stvorili uslovi za rad. Ne zato što ima više novca, već zato što ima dosta ljudi koji su to prepoznali. Napravili smo i turističku razglednicu Crne Gore i medijsku kampanju i jako dobru priču, kazao je glumac Mima Karadžić koji tumači lik Sava Bačića.

Njegova kolegnica Dubravka Drakić prisjetila se reakcije kada je reditelj Milan Karadžić zvao da snimaju seriju, kazavši da je mislila da je to nemoguće u vrijeme krize, ali upjeh serije je dokazao da su bili na dobrom putu.

- Nevjerovatno da je prošlo dvije godine od kad smo prvi put bili u hotelu Splendid. U medjuvremenu je serija postala hit u regionu, što niko nije očekivao. Naravno da nam to imponuje, ocijenila je Dubravka, dodajući da je priznanje još draže jer je uspjeh postignut "tu, u kući, sa kolegama sa kojima se družila i školovala".

- Kad me je Milan zvao da mi kaže da ćemo da radimo seriju, rekla sam – nemoguće, ali mi smo uspjeli, priča kroz osmjeh Dubravka Drakić.

Nova lice u seriji Marija Bergam izjavila je da je oduševljena ekipom i njenom posvećenošću da istjera ovaj projekat do kraja.

- Bilo je vatreno krštenje. Ekipa je jako posvećena, svi su efikasni, poneseni, rade to s ljubavlju. Bili su divni prema meni, još uvijek sam pod adrenalinom, ocijenila je mlada glumica.

Momčilo Otašević koji u seriji tumači lik Luke, zaljubljenog u ćerku Save Bačića, kazao je da je jako umoran, da se svima žali, ali da na kraju mora da prizna da uživa u onome što radi.

- Stalno se žalim da sam umoran. Svaki dan kad dođem kući, kažem da sam umoran. A u stvari sam zadovoljan, nemam pravo da se žalim! Radim kao konj, ali uživam u svom poslu i prezadovoljan sam, rekao je mladi glumac.

Predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović istakao je da ga raduje uspjeh serije, te da vjeruje da sve što je do sada urađeno duguju i njihovim partnerima, glumačkom i rediteljskom timu, koje je do sada iznjedrio 23 epizode.

- Serija je ispunila njihova očekivanja i pokazala publici Budvu. Naravno, snimanje je prošireno i na ostale gradove, što je svakako doprinijelo većem kvalitetu serije, smatra Rađenović.
Portal Analitika