Društvo

Garderobu i obuću za djecu doniralo oko 200 građana

1003roditelji
O
ko 200 građana i osam kompanija i organizacija doniralo je u šoping centru Delta City izuzetno veliku količinu korištene i očuvane garderobe i obuće, kao i igračaka, tokom humanitarne akcije "Podijelimo jer, zajedno možemo više" koju je organizovalo Udruženja Roditelji.

Garderobu i obuću za djecu doniralo oko 200 građana
Portal AnalitikaIzvor

Prikupljena pomoć je i uručena dijelu od ukupno 75 porodica sa 220 djece koje su se prijavile udruženju Roditelji prethodnih dana, a koje su imale prioritet u raspodjeli. Porodice koje nijesu iz Podgorice moći će da donacije preuzmu u toku naredne sedmice u opštinskim organizacijama Crvenog krsta Crne Gore, kojem će biti dostavljene i sve preostale količine prikupljenog.

Nekoliko porodica se prijavilo za pomoć na licu mjesta nakon čega je i za njih obezbijeđen dio garderobe i obuće, u skladu sa uzrastom njihove djece.

Crveni krst, koji je sa šoping centrom Delta City partner udruženju Roditelji u ovoj akciji, prikupljao je u subotu donacije u opštinskim organizacijama od građana u ostalim crnogorskim gradovima.

U prikupljanju i sortiranju garderobe i obuće članovima udruženja Roditelji su pomogli volonteri Volonterskog kluba Gumnazije „Slobodan Škerović“ i Fakulteta za državne i evropske studije.

Udruženje Roditelji je i prošle godine organizovalo ovu donatorsku akciju, u toku koje je prikupljena velika količina garderobe i igračaka od 130 građana i nekoliko kompanija, a koja je kasnije podijeljena pojedinim centrima za socijalni rad i organizacijama Crvenog krsta.

Portal Analitika