Rukomet

Budućnost večeras sa Đerom, Cvijić: Možemo da ih pobijedimo!

CvijicDragana
R
ukometašice Budućnosti igraće večeras u Podgorici protiv Đera utakmicu petog kola Glavne runde Lige šampiona. Ukoliko smanje broj tehničkih grešaka i odigraju bolje odbranu nego u Randersu, Podgoričanke mogu pobijediti favorizovani Đer, kazala je pivot podgoričkog tima Dragana Cvijić.

Budućnost večeras sa Đerom, Cvijić: Možemo da ih pobijedimo!
Portal AnalitikaIzvor

"Imamo iskustvo iz prve utakmice gdje nijesmo uspjeli da na pravi način odgovorimo na njihovu igru. Spremili smo se dobro i samopouzdanje nam je na visokom nivou. Igraćemo protiv Đera najbolje što možemo, nastojaćemo da smanjimo broj tehničkih grešaka, a prije svega moramo odigrati odbranu bolje nego u Randersu. Ukoliko to uspijemo možemo ih pobijediti", kazala je Cvijić.

Đer je prvi međusobni duel pred svojim navijačima dobio 27:17. U dosadašnjem dijelu Glavne runde ima maksimalan učinak, a zabilježio je i svih šest pobjeda u prvom dijelu Lige šampiona. Budućnost je u Glavnoj rundi upisala po pobjedu i remi i dva poraza.

Pivot Katarina Ježić smatra da je predstojeća utakmica idealna prilika da Budućnost pobijedi najbolju ekipu u najjačem takmičenju ove sezone.

"Ključ pobjede je u nama i smatram da ako budemo kao jedno na terenu da ih možemo pobijediti. Nadam se da će i odbrana odigrati kako treba, jer iz dobre odbrane kreće i kvalitetan napad", rekla je Ježić.

Đer i Budućnost bili su rivali u prošlogodišnjem finalu Lige šampiona, u kojem je podgorički tim bio uspješniji i osvojio trofej. Početak duela u dvorani Morača zakazan je za 19 sati. U drugom meču te grupe Larvik je u Randersu pobijedio istoimeni danski tim 31:26 (15:15) i zabilježio treću pobjedu u Glavnoj rundi.

Portal Analitika