Politika

Vučinić: DPS pobijedio nezakonitim sredstvima

0802janko
K
oalicija Za evropski Nikšić, osvojila je većinu na lokalnim izborima u tom gradu nezakonitim radnjama, ocijenio je nosilac izborne liste Demokratskog fronta Janko Vučinić, javlja MINA.

Vučinić: DPS pobijedio nezakonitim sredstvima
Portal AnalitikaIzvor

Koalicija Za evropski Nikšić osvojila je na izborima 23 odbornika i imaće većinu u lokalnom parlamentu. Demokratski front imaće 13 odborničkih mjesta.

„U izbornu trku ušli smo na pošten način i Demokratski front pokazao je svoju jačinu. Pojačali smo izborni rezultat u odnosu na oktobarske izbore“, ocijenio je Vučinić.

Komentarišući ostvareni rezultat i pobjedu Koalicije za evropski Nikšić – Milo Đukanović, kazao je da „Demokratska partija socijalista ne bi bila to što jeste da ne služi svim sredstvima“.

„Na osnovu tih nezakonitih radnji DPS je izgleda ostvario većinu u nikšićkoj Skupštini. Razočarava što izbori više nijesu način na koji se može iskazati izborna volja građana i smatram da treba tražiti druge metode da se pokaže prava volja birača“, rekao je Vučinić.

Nosilac izborne liste Pozitivne Crne Gore Ivan Radojičić kazao je da rezultat te stranke, koja je osvojila tri odbornička mandata, ne može smatrati gubitkom, jer su mlada partija n političkoj sceni koja tek počinje da se bori.

„U toj borbi sa prljavim protivnicima želi da gradi neku novu Crnu Goru. Ne želi da pobijedi svoje protivnike radi pobjede, već da izgradi novi sistem vrijednosti, a to je mukotrpan posao“, rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima Pozitivna je stranka u ojoj je više od 8o odsto članstva ispod 30 godina starosti, što je dobar zalog za budućnost i garant neke nove Crne Gore i novog Nikšića.

„Na ostvareni rezultat sam istinski ponosan jer je čist i blistav kao majsko sunce“, kazao je Radojičić.

Portal Analitika