Zabava

Miss Rusije stala u odbranu članica grupe „Pussy Riot“

0903_Miss_Rusije
N
ova Miss Rusije podržala je danas članice pank grupe „Pussy Riot“ koje su osuđene na dvije godine zatvora zbog izvođenja protestnog performansa u jednoj crkvi, uperenog protiv ruskog predsjednika – prenosi portal Nezavisne.com.

Miss Rusije stala u odbranu članica grupe „Pussy Riot“
Portal AnalitikaIzvor

Elmira Abdrazakova, porijeklom Tatarka, čiji je izbor za miss Rusije izazvao protest nacionalista na nekoliko posjećenijih sajtova, izjavila je da ne misli da umjetnice treba da provedu dvije godine u zatvoru, prenosi AFP.

„Za mene je crkva svetinja i učiniti tako nešto je neprihvatljivo, ali ipak kazna je suviše stroga. Možda samo treba raditi sa njima kako bi promijenile svoj pogled na svijet“, kazala je nova Miss za rusku radio stanicu.

Sud je osudio Nadeždu Tolokonikovu i Mariju Aljokinu na dvije godine zatvora za „huliganstvo motivisano religijskom mržnjom“, pošto su u februaru prošle godine u moskovskoj crkvi izvele performans uperen protiv Putina.

- Odnos ruskih vlasti prema članicama grupe „Pussy Riot“ u međunarodnim krugovima ocijenjen je kao sramota i pokazatelj pogoršanja političkih prava tokom 13-ogodišnje vladavine Putina. U odbranu članica pank grupe stale su svjetske zvijezde kao što su Madona i Sting, dok je američki Stejt Dipartment zvanično izrazio nezadovoljstvo odnosom ruskih vlasti prema ovom slučaju – prenosi bosanski portal Nezavisne.com.

Putin, čije su veze sa moćnom crkvom godinama postale očiglednije, podržao je odluku suda.

Kritika kakvu je uputila Elmira Abdrazakova je nešto što se rijetko dešava i samo nekoliko istaknutih Rusa se usudilo da se javno ne složi s Putinom.

Portal Analitika