Košarka

Nikola Ivanović u igri za meč SAD-Ostatak svijeta

CGslavljeIvanovic
N
ikola Ivanović, plejmejker Budućnost Volija i crnogorske reprezentacije, vjerovatno će se naći na prestižnom „Nike Hoop Summit” kampu, koji se 20. aprila održava u Portlandu.

Nikola Ivanović u igri za meč SAD-Ostatak svijeta
Portal AnalitikaIzvor

Talentovani košarkaš učestvovao bi u tradicionalnoj utakmici najboljih mladih igrača Amerike, sakupljenih sa prestižnih koledža, protiv vršnjaka iz ostatka svijeta, čiji „roster” još uvjek nije zaključen. Na tom spisku, koji se očekuje sredinom marta, mogao bi da se nađe i mladi Podgoričanin, kome bi bila ukazana velika čast da predstavlja Crnu Goru na kvalitetoj smotri najperspektivnijih igrača planete. O tome koliko je pomenuta manifestacija značajna, govori podatak da su dio nje bile i zvijezde poput Tonija Parkera, Serža Ibake, Nikole Batuma…

- Postoji kontakt, međutim još ništa nije definitivno. Radi se o utakmici između Amerike i ostatka svijeta, za ustast do 20 godina. Velika mi je čast što mi se ukazala takva mogućnost, i ako sve bude kako treba, rado ću uzeti učešće na tom događaju – izjavio je Ivanović za Arenu.

Prije Ivanovića, još jedan Podgoričanin imao je priliku da nastupi na prestižnom kampu – as Real Madrida, Nikola Mirotić, 2010. godine odigrao je 25 minuta za selekciju svijeta i postigao 18 poena. Utakmica između najtalentovanijih američkih košarkaša i onih iz ostatka svijeta dio je tradicije, a prvi put održana je 1995. godine u Springfildu. Tako je bilo sve do 2000, nakon čega su se manifestacije održavale u Indijanapolisu, San Antoniju, Memfisu i Portlandu, koji će ove godine biti domaćin šestu godinu zaredom. Takođe, u 15 prethodnih duela, Amerika nikada nije izgubila od ostatka svijeta. (ARENA)

Portal Analitika