Region

Hrvatska: Ministar turizma podnio ostavku

ostojicok
H
rvatski ministar turizma Veljko Ostojić podnio je ostavku, a kao razlog pominje se afera sa zemljištem u Balama. "Nakon razgovora s ministrom Veljkom Ostojićem, predsjednik Vlade Zoran Milanović prihvatio je ostavku ministra turizma. Koalicija je postavila visoke etičke standarde za članove Vlade i od njih ne misli odstupiti. Očekujemo da IDS predloži novog kandidata za ministra turizma", saopštili su iz Vlade Hrvatske, prenosi RSE.
Hrvatska: Ministar turizma podnio ostavku
Portal AnalitikaIzvor


Ostojića mediji povezuju sa prodajom 11,5 hektara zemljišta na području opštine Bale. Ostojićeva porodica kupila je 2004. godine sporno zemljište za 860.000 kuna /115,000 eura/. Ubrzo poslije toga zemljištu jepromijenjena namjena u građevinsko, pa je cijena kupljene parcele skočila na 25,6 miliona kuna /3,4 miliona eura/.



Ostojić je tokom ove sedmice nekoliko puta demantovao povezanost s prodajom zemljišta, te odbacio bilo kakvu mogućnost da je na to uopšte mogao uticati. Ostojić tvrdi da nije učestvovao u podjeli novca, nego da su kupovinu zemljišta i podjelu realizovale njegova supruga i svastika - prenose hrvatski mediji.



Predsjedništvo IDS-a danas bi popodne na vanrednoj sjednici u Puli trebalo da, prema neslužbenim informacijama, raspravlja o izlasku te stranke iz vladajuće koalicije.



Za danas poslije podne, po završetku sjednice Predsjedništva IDS-a zakazana je vanredna konferencija za novinare.

Portal Analitika