Fudbal

Neredi u Egiptu, zgrada Fudbalskog saveza u plamenu!

EgipatSavezGori
B
ijesni navijači zapalili su zgradu fudbalske federacije i obližnji policijski klub, a oko 2.000 demonstranata blokira prolazak trajekta Sueckim kanalon, nakon što je ranije tokom dana sud potvrdio smrtne presude 21 osobi zbog učešća u neredima prošle godine na fudbalskoj utakmici kada su ubijene 74 osobe u lučkom gradu Port Said, a oslobodio sedam od devet policajaca.

Neredi u Egiptu, zgrada Fudbalskog saveza u plamenu!
Portal AnalitikaIzvor

Prema izjavama očevidaca, demonstranti su odvezali glisere nadajući se da će omesti prolazak brodova Sueckim kanalom, a oko 2.000 demonstranata u znak protesta blokira prolazak trajekta kanalom, prenose agencije.

Ranije tokom dana sudija Sobhi Abdel Magid potvrdio je ranije izrečene presude na smrt 21 osuđenoj osobi, dok su bivši načelnik bezbjednosti grada general-major Esam Samak i devetorica dobili po 15 godina robije, petoro je dobilo doživotnu, a zatvorske kazne izrečene su još devetorici optuženih.

Nasilje u Port Saidu ponovo je izbilo 28. januara ove godine, poslije izricanja smrtnih presuda za 21 osobu od ukupno 73 optuženih za učešća u neredima na fudbalskoj utakmici 1. februara 2012. kada su ubijene 74 osobe.

Među optuženima su bili i devetorica egipatskih policajaca, mada su na smrt osuđeni uglavnom navijači fudbalskog kluba Port Said al-Masri. (Blicsport)

Portal Analitika