Ostalo

Feninger najbrža u Ofteršvangu

Feninnger3
A
ustrijanka Ana Feninger pobjednica je osmog veleslaloma sezone koji je za Svjetski kup alpskih skjašica vožen danas u njemačkom Ofteršvangu.

Feninger najbrža u Ofteršvangu
Portal AnalitikaIzvor

Ona je bila vodeća i nakon prve vožnje, a do pobjede došla je u ukupnom vremenu dva minuta, 29 sekundi i 39 stotinki. To je njena treća pobjeda ove sezone, ukupno četvrta u Svjetskom kupu.

Feninger je ove sezone dobila i veleslalom u Semeringu i superveleslalom u Garmiš-Partenkirhenu, a u karijeri ima i veleslalomsku pobjedu krajem 2011. godine u Lincu.

Slovenka Tina Maze, koja je ranije obezbijedila trofej u veleslalomu i Svjetskom kupu, osvojila je drugo mjesto sa 44 stotinke slabijim vremenom od pobjednice. Njemica Viktorija Rebensburg bila je treća sa 96 stotinki slabijim vremenom od pobjednice. Na četvrtom mjestu završila je Austrijanka Eva-Marija Brem, peta je bila Francuskinja Anemom Marmotan, a šesta njena sunarodnica An-Sofi Barte.

Maze je vodeća u plasmanu veleslaloma sa 700 bodova. Feninger je druga sa 435, a treća Katrin Cetel sa 382 boda. Maze, koja je ranije obezbijedila veliki kristalni globus, vodeća je i u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 2154 boda. Ona je prva skijašica koja je osvojila više od dvije hiljade bodova u Svjetskom kupu. Njemica Marija Hefl-Riš je druga sa 1065, a treća Feninger sa 984 boda.

Skijašice će sjutra u Ofteršvangu voziti slalom. (Mina)

Portal Analitika