Društvo

Pobjeda: Obrenović izmišljao stavove o povredi privatnosti Milke Ljumović

09bojanobrenovicok
P
etoro zaposlenih u Agenciji za zaštitu ličnih podataka obratilo se juče Savjetu agencije sa zahtjevom za utvrđivanje disciplinske odgovornosti direktora Agencije Bojana Obrenovića, navodeći da je „na svoju ruku“, bez odobrenja i saglasnosti i mimo propisane procedure dao dvije izjave u januaru o tome da je Agencija „konstatovala“ da je povrijeđeno pravo na privatnost bivše generalne direktorke CKB Milke Ljumović, piše Pobjeda.

Pobjeda: Obrenović izmišljao stavove o povredi privatnosti Milke Ljumović
Portal AnalitikaIzvor

Četvoro kontrolora iz odsjeka za nadzor Dragan Sekulić, Čedomir Mitrovič, Kristina Baćović i Muhamed Đokaj, kao i sekretar Agencije Maja Žunjić Mitrović predlažu pokretanje disciplinskog postupka protiv Obrenovića na osnovu njegovih izjava Portalu Analitika objavljenih 14. i 25. januara.

-Do 14. januara niko nije podnio zahtjev za zaštitu prava, niti je agencija pokrenula oostupak nadzora po službenoj dužnosti pa samim tim nije ni mogla zakonito da prikuplja informacije u pogledu osnovanosti eventualne povrede prava privatnosti gospođe Milke Ljumović. Očigledno da je Obrenović iznosio u javnost neistinite podatke i time zloupotrijebio službeni položaj i prekoračio ovlašćenja direktora na štetu agencije, što predstavlja teži disciplinski prekršaj- navodi se u dopisu Savjetu agencije.

Podnosioci inicijative su najavili da će se obratiti Skupštini Crne Gore ukoliko izostane reakcija Savjeta agencije.

Portal Analitika