Društvo

Uprava policije upućuje još dva policijska službenika u UNFICYP

083mup
D
irektor Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova, Slavko Stojanović danas je imao sastanak sa Igorom Bojovićem i Markom Kosovićem, policijskim službenicima koji će biti upućeni u Mirovnu misiju Ujedinjenih nacija na Kipru (UNFICYP).

Uprava policije upućuje još dva policijska službenika u UNFICYP
Portal AnalitikaIzvor

Direktor Stojanović je izrazio zadovoljstvo odlaskom još dvojice predstavnika Crne Gore iz redova policije u Mirovnu misiju UN na Kipru i kazao da se od njih očekuje da dostojno predstavljaju našu državu i policijsku organizaciju.

Učešće službenika Uprave policije u UNFICYP je velika čast, ali i obaveza da se profesionalim postupanjem i izvršavanjem povjerenih poslova i zadataka nastavi započeta tradicija prepoznavanja i uvažavanja kvaliteta rada i saradnje crnogorskih policijskih službenika u Misiji, kazao je direktor.

Bojović i Kosović su se zahvalili na prijemu i na šansi da učestvuju u ovoj važnoj Misiji. Oni su kazali da će dati sve od sebe da u punom profesionalnom kapacitetu ispune očekivanja.

Crna Gora, kao članica Ujedinjenih nacija, aktivno učestvuje u održavanju i uspostavljanju svjetskog mira, što potvrđuje i činjenica da je u drugoj polovini avgusta 2009. godine prvi pripadnik crnogorske policije upućen u UNFICYP.

Trenutno se u Mirovnoj misiji na Kipru nalaze četiri pripadnika Uprave policije, a sa dolaskom Bojovića i Kosovića biće izvršena rotacija, odnosno dva policijska službenika će se vratiti na dužnost u Crnu Goru.

Zbog profesionalnih kompetencija ispoljenih u redovnim i vanrednim aktivnostima i međuljudskim odnosima u okviru i van Misije, što je jedan od prioriteta UN, pripadnici Uprave policije koji se nalaze u UNFICYP su, u skladu sa unutrašnjom organizacijom, imenovani na menadžerske pozicije u Misiji. Navedeni službenici su odlikovani medaljom koju dodjeljuju Ujedinjene nacije.

Bojović, samostalni policijski komesar u Područnoj jedinici (PJ) Herceg Novi i Kosović, stariji policajac I klase u PJ Nikšić, putuju na Kipar u nedjelju, 10. marta 2013. godine, kada će i preuzeti dužnost u Misiji.

Portal Analitika