Društvo

Premijer Đukanović primio ambasadorku Crne Gore u STO Zoricu Marić Đorđević

083mdj1
P
redsjednik Vlade Milo Đukanović primio je novoimenovanu ambasadorku Crne Gore u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (STO) i specijalnog predstavnika – ambasadora u Savjetu za ljudska prava UN-a u Ženevi, Zoricu Marić Đorđević.

Premijer Đukanović primio ambasadorku Crne Gore u STO Zoricu Marić Đorđević
Portal AnalitikaIzvor

Premijer Đukanović poželio je ambasadorki Marić Đorđević uspješno obavljanje diplomatske misije u Ženevi koja će doprinijeti većem angažovanju naših eksperata iz oblasti međunarodne trgovine i korpusa ljudskih prava i ukupno daljoj afirmaciji Crne Gore na međunarodnom planu.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o međunarodnim obavezama Crne Gore u STO u narednom periodu, posebno u pregovorima u okviru Sporazuma o javnim nabavkama, kao i intenzivnijoj saradnji sa komitetima te organizacije, posebno sa komitetima za poljoprivredu, usluge i turizam.

U razgovoru je apostrofiran značaj učešća Crne Gore u Savjetu za ljudska prava i aktivnostima na jačanju saradnje sa nevladinim i civilnim sektorom na najaktuelnijim pitanjima iz oblasti prava žena, sprječavanja nasilja u porodici, prava djeteta, osoba sa posebnim potrebama i svih ranjivih društvenih grupa.

Konstatovano je da obaveze iz članstva u Savjetu za ljudska prava (2013-2015) korespondiraju sa aktivnostima koje Crna Gora sprovodi na putu ka punopravnom članstvu u Evropsku uniju.

Portal Analitika