Abiznis

EPCG: Nepoznati počinioci oštetili dalekovod

083dalekovod02
N
eodgovorni pojedinci  i pored upozorenja, nastavljaju sa nedozvoljenim radnjama na  elektroenergetskim objektima pod naponom rizikuju tako ne samo svoj život, već  dovode u opasnost tuđe živote. Posljedica ovih krivičnih radnji su  prekidi u napajanju električnom energijom stanovnika cijelih područja.

EPCG: Nepoznati počinioci oštetili dalekovod
Portal AnalitikaIzvor

NN lice je u četvrtak 07.marta, oštetilo dalekovod na potezu Petnjica-Tucanje-Azanje, tako što je spojilo dva provodnika sa užetom(konopom) i tako prouzrokovalo beznaponsko stanje dalekovoda i dovelo do prekida u napajanju električnom energijom potrošača sa toga područja. Time je počinjeno krivično djelo iz čla 328 Krivičnog zakona Crne Gore kaže se u saopštenju EPCG dostavljenom Portalu Analitika.

Slučaj je prijavljen policiji i podnešena je krivična prijava protiv NN lica.  Nakon zatečenog stanja radnici ED Berane su uklonili uže sa provodnika i uspostavljeno je uredno snabdijevanje električnom energijom potrošača toga područja.

Napominjemo da smo sličan slučaj,  na istom 10 kV dalekovodu,  imali  i krajem prethodne godine.  I tada  smo, takođe, podnijeli krivičnu prijavu Upravi policije – Područna jedinica Berane.

Još jednom pozivamo građane da Elektroprivredi Crne Gore prijave  svaku neovlašćenu djelatnost na elektroenergetskim objektima.

Elektroprivreda Crne Gore će i ubuduće nastaviti da sprovodi sve zakonom propisane mjere kako bi  zaštitila  svoju  imovinu i omogućila potrošačima uredno napajanje električnom energijom.

 

Portal Analitika