Abiznis

Rudari zauzeli upravnu zgradu

boksitiok
O
ko 50 radnika Rudnika boksita ušlo je u upravnu zgradu preduzeća i blokiralo rad upravi, nezadovoljni zbog neisplaćenih, a obećanih zarada. Radnici zahtijevaju da im se odmah isplate septembarska i oktobarska plata, a još dvije do kraja mjeseca i u ponedjeljak pokrene proizvodnja koju je uprava zaustavila u novembru 2011. javlja Mina.

Rudari zauzeli upravnu zgradu
Portal AnalitikaIzvor


Radnik sektora Tunelogradnja,

Miloš Jokić

, potvrdio je da su rudari preuzeli upravnu zgradu, a izvršnom direktoru i upravi ostavili rok da je za sat napuste.Rudaru su kazali da će ostati da dežuraju u upravnoj zgradi do ponedjeljka kada će pozvati radnike na okupljanje.»Više obećanjima ne vjerujemo. Ako se ne ispune svi naši zahtjevi u ponedjeljak u pola osam okupiće se svi radnici ispred upravne zgrade i odlučiti da li će uslijediti i zatvaranje u jame«, rekao je Jokić.Rudari, kako je dodao, više ne vjeruju ni sindikatima.»Našem strpljenju je kraj, jer je riječ samo u kupovini vremena«, upozorio je Jokić.Uprava je mirno izašla, a izvršni direktor

Milorad Đurović

kazao je da su rudari na sebe preuzeli odgovornost za dešavanja u upravnoj zgradi.»Nijesmo mogli da udovoljimo njihovim zahtjevima. Nadamo se da će i oni, a i mi u upravi, imati dovoljno razumijevanja i strpljenja. Nadamo se ćemo naći najbolje rješenje za Rudnike«, rekao je Đurović.U vrijeme okupljanja radnika, predstavnici Samostalnog sindikata bili su na pregovorima u Ministarstvu ekonomije u Podgorici, koji, prema još nepotvrđenim informacijama, nijesu dali očekivani rezultat o isplati zarada.

foto: ceacgroup.com

Portal Analitika