Abiznis

DAN: Anđelić smijenjen juče, iako mu je mandat istekao 2007!

milosavAndj
P
omoćnik ministra poljoprivrede Milosav Anđelić smijenjen je juče, nakon što je šest godina i jedan mjesec nelegalno obavljao tu funkciju, piše Dan.

DAN: Anđelić smijenjen juče, iako mu je mandat istekao 2007!
Portal AnalitikaIzvor

Ta je odluka usvojena na jučerašnjoj sjednici Vlade. Anđelić je smijenjen na prijedlog ministra poljoprivrede Petra Ivanovića, koji je predložio da tu funkciju, kao v.d. pomoćnik ministra obavlja Adem Fetić, do postavljenja generalnog direktora, odnosno rukovodioca sektora šumarstva i lovstva.

- Ministar je u prijedlogu naveo da Fetić ima 34 godine radnog iskustva u šumarstvu i drvnoj industriji na rukovodećim mjestima - navodi se u rješenju.

Anđeliću, koji je rukovodio sektorom šumarstva, mandat je istekao 30. januara 2007. godine, jer je za pomoćnika ministra, kako je naveo Ivanović u prijedlogu za razrješenje, postavljen 30. januara 2003.

Dr Anđeliću je mandat istekao dok je ministar bio Milutin Simović, a ni njegov nasljednik Tarzan Milošević nije primijetio da je pomoćnik za šumarstvo nelegalno na toj poziciji. On je za proteklih šest godina, dok je nelegalno vršio tu funkciju, naplatio 74 hiljade eura.

- Nakon isteka mandata nastavio je da obavlja tu funkciju, iako ga raniji ministar nije ponovo predlagao za pomoćnika - navodi se u Ivanovićevom prijedlogu.

 

Portal Analitika