Region

E - Novine: Lukoviću prijeti zatvor

okpetar
Presuda okačena na kvaku Lukovićevog stana označila je početak procesa u kojem će pomenuti završiti na robiji – tvrdi Malovićkina drugarica/sutkinja Vesna A. Zato što je uvredio časnu Šumsku, glavnom uredniku se preti hladnom ćelijom, jer Demokratska stranka, koja još uvek vlada pravosuđem, nije zaboravila tko je Sneki zajebavao sve ove godine. Posle suludih presuda u korist opskurnih likova kakvi su Darko Trifunović ili Stojan Drčelić – šta li e-novine čeka kad na red dođe pravda za Kusturicu ili Filareta? Hoće li Srbija s veseljem dočekati da Lukovića konačno vidi iza rešetaka?

E - Novine: Lukoviću prijeti zatvor
Portal AnalitikaIzvor

 

 

Piše: Petar Luković

 

ZVEZDARSKA KVAKA 22: U sredu uveče, sudskim jezikom u 20:18 po srednjesrpskom vremenu, stignem pred svoj stan na slobodarskoj Zvezdari. Dok sam letimično vadio ključeve, primetim na bravi stana (žuta, metalna kvaka) neki papir koji obamrlo visi; pomisao koja se pretvorila u primisao da je riječ o još jednoj akciji Flyer-Pizzeria iz komšiluka, vratila se kao boomerang onog časa kad sam na papiru, ćirilicom, pročitao: KRIV JE. Okrenem papir/paper i vidim da je reč o presudi (U IME NARODA, piše u zaglavlju) Prvog osnovnog suda u Beogradu koja mi je svečano ostavljena na Joseph-Heller’s-Catch-22-bravi rođenog stana!

Dakle, kažem sebi značajno: ovako to radi reformisano pravosuđe Snežane Malović. Nisi kod kuće, tko te jebe; ostavi ti se presuda u vratima, bez koverta, naga i gola i zahevtana, pa ako komšija presudu pocepa ili baci u đubre, probaj da u zakonskom roku odgovoriš žalbom na papir koji nisi video. Uteha iz očaja da na poslednjoj strani ovog kretenoidnog štiva piše da se na ovu presudu mogu žaliti osam dana „po prijemu ove presude“ ostavljene na kvaci – govori o današnjem srbijanskom sudstvu, koje još živi u čeličnom zagrljaju Snežane Malović i njenih drugarica-sudija.

Kad sam bravu očistio alkoholom da uništim viruse Srpske Pravde, ušao u svoje ognjište, otvorio dva piva i seo da pročitam – zašto sam KRIV, shvatio sam da ništa nije slučajno i da je osveta Demokratske stranke protiv e-novina i mene posebice – uvek najslađa kad je na žutoj, mesinganoj bravi.

okpresudaŽIVI, ŽIVI DUH DRAGE SNEKI: Ono što je u zlatnim DS danima bahato započela Snežana Malović, izvršilac radova Mikija Rakića i Borisa Tadića – da sjebe e-novine zatrpavajući ih tužbama svojih partijskih prijatelja, nastavilo se i nakon promene vlasti i nestanka interesne grupe po imenu Demokratska stranka. Budući da je na sudijske funkcije postavila svoje najgluplje, ali najbolje drugarice koje se, recimo, zovu Vesna Adamović ili Vesna Dželetović-Cucić, i dala im svečani partijski zadatak da vode procese protiv ovog portala, njegovog glavnog urednika, te direktora – Malovićeva je mogla da odahne; svejedno što je danas Đilasova paćenica, ona je još uvek Mastermind zlokobne osvete o kojoj govore presude 2 Vesne, Vrlo Besne.

Vesna Adamović, recimo, U IME FUCKING NARODA, donosi presudu u korist fašista iz Šumske koji su e-novine tužili zbog teksta „Nevladini nacisti“, a sa podnaslovom „Humanitarno pravo po Dodikovoj meri“. Reč je, da podsetimo, o grupi koju čine izvesni Galijašević, Margetić i Trifunović – nekad u službi Milorada Dodika, a danas – o, čuda – opozicioni ZZ Top trio koji jebe pomenutog Dodika. Tužilac, Darko Trifunović, ljut zbog teksta Vedrana Savića – našao je za shodno da tuži Lukovića, Jelića i e-novine. Tužba protiv e-novina je odbijena, ali Trifunović, blizak DS sudijskim krugovima, nije odustao: duševnu bol je doživeo kad je pročitao rečenicu da „ovakvi medijski manipulatori, huškači i obmanjivači bave humanitarnim radom preuzimajući ime poznate NVO iz Beograda čiji je osnivač Nataša Kandić“. Posebno ih je dirnulo kad su pročitali: „Ideja da se ovi ljudi bave istinom jednaka je onoj da Ratko Mladić osnuje Fondaciju za pomoć žrtvama genocida“.

ADAMOVIĆEVA SE SAGINJATI NEĆE: Pokušavajući da me uplaši, sutkinja Vesna Adamović tvrdi da sam ja, Luković, izvršio krivično delo klevete iz člana 171, stav 2, te da me osuđuje na jedinstvenu kaznu od 180.000 dinara; ako kazna ne bude naplaćena – poručuje Veca/Veki – ista će se zameniti zatvorom, tako što će se tisuću dinara računati kao jedan dan boravka u Malovićkinoj ćeliji. U tom smislu (hrvatski: besmislu), piše u presudi, okrivljeni Luković Petar ima da plati iznos od 10.000,00, a u zagradi stoji trihiljade!

Po mišljenju drage Vece Adamović, nazivanje nekog lica „nacistom“ jeste „reč uvrede“ koja omaložava i ponižava lice kojem je reč usmerena. Ali, kad Trifunović & Comp sve Bošnjake posmatraju kao teroriste, pritom tvrdeći da „nova američka administracija nezaustavljivo srlja u novi brak sa Al Kaidom“, kad Bosnu i Hercegovinu opisuju kao „terorističku državu“, sme li se onda reći da su u pitanju „medijski manipulatori, huškači i obmanjivači“, odnosno nacisti – ili nam je Vesna Adamović Malović uskratila pravo da se o Šumskoj Genocidnoj ne sme ni riječ reći.

Ah, Vesna Adamović! Imala je za mene olakšavajuće okolnosti, piše u pismu koje sam sa kvake skinuo: loše materijalne prilike, neosuđivan, delimično priznao da je vojsku služio u Somboru i Skoplju. Bez dece, udovac. Zato: 180.000 dinara. Odnosno: da odmah uplatim 10.000 dinara Sudu, da platim šumskog advokata 38.480,00 i sudsku taksu od 980 dinara. Za šta me, Vesna dear, svečano zabole qurac (trifunovićevski: Pravoslavna Al Qaida). A tek kraj presude, citiram: „Sud je privatnog tužioca Trifunović Darka, uputio u parnicu radi ostvarivanja imovinsko pravnog zahteva, jer podaci u spisu ne pružaju pouzdan osnov ni za delimično presuđenje“.

Nema pouzdanog osnova? A otkud presuda okačena o kvaku?

PORUKA ZA VESNU A. I SNEŽANU M: Da vam se, drage prijateljice, poserem na vašu profesiju – to se podrazumeva; uzgred vam se poserem i na Sud i na Pravdu, o kvaki da ne govorim. To, dakle, nije upitno.

Ali, kad vas dve drugarice sankcionišete legitimnu političku raspravu o fašizmu u delu druge, ne-naše države po imenu Bosna i Hercegovina, kad kažnjavate stavove koji nisu na liniji seksualnog prijateljstva Borisa Tadića i Milorada Dodika – onda postavljate presedan koji bi značio da neću moći da kažem da je režim u Severnoj Koreji nacistički, jer će se Darko Trifunović naći uvređen zato što se prepoznao jer ima kose, šumolike oči.

Ako nova vlast u Srbiji ne prepozna ono što vas dve-tri-četiri-pedeset činite, da rušite legalitet države ovakvim nakaznim presudama, koristeći položaj Sudije i intimno, vlažno prijateljstvo sa bivšom ministarkom – onda smo u ozbiljnom problemu. Budući da čekamo presude u historijsko-šumskom procesu „Kusturica protiv e-novina“, evidentno je da neka Adamovićeva ili Dželetovićeva mogu učiniti mnogi veću štetu državi nego što se to vidi kroz buduću milionsku ili već bilionsku presudu protiv ovog portala.

A, da nešto platimo – zaboravite. Uhapsite, utamničite, stavite iza rešetaka, baš jedva čekamo naslov: „Luković i Jelić u ćeliji pored Legije, kojem suza samo što nije krenula“. I srešćemo se opet sa 2 Malovićeve Vesne: ali ne kao prije. I promise. A kvaka mi je svedok. Mesingana i teška.

( e- novine)

 

Portal Analitika