Društvo

VLADA: EPCG i CGES da uplate 45 hiljada eura Komisiji za procjenu štete

okvlada
V
lada je odlučila da Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) i Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) uplate najmanje 45 hiljada EUR na poseban račun Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, zbog višednevnog nestanka struje u nekoliko gradova u januaru.

VLADA: EPCG i CGES da uplate 45 hiljada eura  Komisiji za procjenu štete
Portal AnalitikaIzvor

Ministarstvo ekonomije početkom februara formiralo je Komisiju koja je trebalo da utvrdi stanje i eventualnu odgovornost za višednevni prekid u snabdijevanju strujom pojedinih gradova na sjeveru Crne Gore.

Na predlog Komisije, formirane od predstavnika Ministarstva ekonomije, Regulatorne agencije za energetiku, EPCG i CGES, Vlada je danas usvojila Izvještaj o višednevnom prekidu u snabdijevanju strujom pojedinih gradova na sjeveru, od 15. januara do 3. februara.

U Vladinom saopštenju navodi se da je Komisija zaključila da je do havarija u crnogorskom elektroenergetskom sistemu došlo, u prvom redu, zbog vrlo nepovoljnih vremenskih uslova u tim područjima ali i zbog otuđenja elemenata čelične konstrukcije stubova.

»Vlada je prihvatila predlog Komisije da EPCG i CGES, i pored objektivnih razloga koji su prouzrokovali prekide u snabdijevanju električnom energijom, na poseban račun Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, uplate sredstva, u iznosu ne manjem od 45 hiljada EUR, a namijenjena za davanje pomoći potrošačima koji su pretrpjeli štete«, navodi se u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da će se naknada šteta zbog oštećenja kućnih uređaja i aparata, koje su uzrokovana prekidima u snabdijevanju električnom energijom u tom periodu, vršiti se po važećoj proceduri EPCG.

 

Portal Analitika