Fudbal

UEFA kažnjava Nanija i Fergusona

Fergusson
E
vropska fudbalska federacija neće kazniti defanzivca Mančester junajteda Rija Ferdinanda koji je ušao u raspravu i sarkastično aplaudirao sudiji Cunejtu Čakiru nakon poraza od Reala (2:1) i eliminacije iz osmine finala Lige šampiona.

UEFA kažnjava Nanija i Fergusona
Portal AnalitikaIzvor

Ferdinand je bio bijesan kao i većina igrača Junajteda na sudiju Čakira koji je prema opštim ocjenama prestrogo isključio Nanija u 57. minutu duela sa Old trafordu. Time je turski arbitar direktno uticao na tok meča, jer je brojčano jači Real uspio da napravi preokret i slavi sa 2:1, a ukupno 3:2 i u Mančesteru izvadi kartu za četvrtfinale Lige šampiona.

Odmah po završetku meča "crveni đavoli" su opkolili Čakira, a među onima koji su imali najviše zamjerki bio je Ferdinand, ali je UEFA riješila da mu progleda kroz prste za sarkastično aplaudiranje.

Ipak, Evropska kuća fudbala razmotriće način kazne za Nanija zbog dobijanja crvenog kartona, koji će automatski zbog toga odmarati jedan meč i Aleksa Fergusona koji se nakon meča nije pojavio na konferenciji za štampu, već je poslao svog asistenta Majka Filana.

Portal Analitika