Politika

Vujanović: Nadam da će Tivćani glasati za mene

0703vujanovic
P
redsjednički kandidat Demokratske partije socijalista, Filip Vujanović kazao je da ne zna da li ga kanadski biznismen Piter Mank podržava s obzirom da on neće glasati u Crnoj Gori, prilikom današnje posjete kompelksu Porto Montenegro u Tivtu, navodi se u saopštenju DPS-a.

 Vujanović: Nadam da će Tivćani glasati za mene
Portal AnalitikaIzvor

„Ne znam da li će oni koji su vezani za Manka glasati za mene, ali se nadam da će Tivćani glasati za mene i to mnogo ubjedljivije nego prošlog puta. Mislim da je projekat Porto Montenegro, kao i drugi, pokazao da je državna politika koju sam promovisao zavrijedilia da dobije veću podršku u Tivtu“, kazao je Vujanović.

Predsjednički kandidat DPS-a je istakao da je Mank čovjek koji je mnogo uložio u Crnu Goru i koji je pokazao da je atraktivna. Takođe je podsjetio kako kanadski biznismen podržava sport, kulturu i obrazovanje, i da je „sam gradio jedan ambijent podrške projektu Porto Montenegro“. Prema riječima Vujanovića u Tivtu postoji još investitora što je dokaz da je Tivat prostor elitnog turizma „koji predstavlja primjer onoga što vrijednost turističkog resursa i prirodnih ljepota Crne Gore“.

„Ovo je svakako najuspješnija privatizacija u hotelijerstvu i turizmu u Crnoj Gori, odnosno najbolji dokaz uspješne transformacije jednog  vojnog objekta u vrijedan turistički kompleks, koji je ponos Crne Gore, jer i preko Porto Montenegra mnogi znaju za Crnu Goru“, istakao je Vujanović prilikom posjete Porto Montenegru.

Vujanović je dodao kako kompleks Porto Monetenegro zapošljava veliki broj ljudi iz Tivta i Crne Gore, i može služiti kao privatizacija za primjer ne samo u Crnoj Gori, nego i u širem regionu. On je dodao kako je do sada u projekat Porto Montenegro uloženo oko 200 miliona eura, ali i da je planirano da se nastavi sa investicijama, „jer je u pitanju kompleks koji ima široki prostor za dalji razvoj, kao i sjajnu saradnju sa lokalnom samoupravom i državom u cjelini“.

„Projekat Porto Montenegro pokazuje jednu dobru dinamiku gradnje, iako je u pitanju projekat prema kojem je u početku bilo dosta nerazumijevanja, pa čak i sporenja, a sada postoji jednako veliko oduševljenje i podrška. U pitanju je projekat  koji je primjer u svemu – od savlađivanje otpora privatizacije do nove atmosfere koja treba da bude ambijent za ulaganje u turizam i za razvoj Tivta i čitave Crne Gore“, naglasio je Vujanović prilikom svoje posjete.

Portal Analitika