Politika

PAJOVIĆ: Đukanović itekako sarađivao sa četnicima

0703pajovic
D
ok je aktuelni premijer bio početnik, ali i pripravnik, itekako je sarađivao sa kleronacinalistima, ili kako on to voli da kaže - četnicima. Potomak kleronacionalista ipak njemu mnogo bolje stoji, nego bilo kome iz Pozitivne, kazao je na danas vanrednoj pres konferenciji predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović.

PAJOVIĆ: Đukanović itekako sarađivao sa četnicima
Portal AnalitikaIzvor

Pajović je odgovorio predsjedniku DPS-a Milu Đukanoviću na optužbe da je „misija Pozitivne da odvoji dio suverenističkog tijela i prinese ga na tas velikosrpskom nacionalizmu Koštuničinom kleronacionalizmu, čiji su potomci”.

- Shvatamo da njega progoni prošlost i mi ga žalimo i razumijemo, ali zato kažemo da smo mi novi ljudi za novo vrijeme, a on je definitivno čovjek prošlosti, istakao je Pajović.

0703pajovic2
On je pozvao Nikšićane da glasaju za Pozitivnu, jer je glas za DPS, glas za „Draga Đurovića i njemu sličnima“.

- Svaki glas za DPS u Nikšiću je glas za Draga Đurovića, koji je kupljen za šaku eura, za gradonačelnika Radojičića koji je svojim nesposobnim upravljanjem uspio ono što je bilo jako teško – ne napraviti nijedan kvalitetan projekat u Nikšiću. Takođe, to je glas i za njihovog nosioca liste koji je svjesno i odgovorno sklapao veliki broj ugovora, čime je Opština izgubila milione eura koji su otišli u tuđe džepove, podvukao je Pajović.

Ivan Radojičić, izborne nosilac liste u Nikšiću, istakao je da Pozitivna ima Nikolu Necka Koćala, koji je “od livade sa puno rupa napravio uspješno nikšićko preduzeće koje hrani pet stotina ljudi”.

0703pajovic3
- A DPS je je od uspješnog preduzeća što je Nikšić kao grad bio krajem osamdesetih, uspio da napravi veliku crnu rupu. Mi od Nikšića možemo i moramo napraviti grad po mjeri čovjeka i grad jednakih šansi. Sa DPS-om na čelu Nikšića, on će ostati crna rupa bez dna, kazao je Radojičić.

Generalni sekretar Pozitivne Mladen Bojanić rekao je da Pozitivna predano radi na privlačenju stranih investitora, te da će im oni pomoći da riješe krucijalni problem Nikšića, a to je nezaposlenost.

- Mogu da potvrdim da smo dobili potvrdu gospodina Nikole Koprivice,uglednog privrednika iz Beča, sina jos poznatijeg Stanislava Ćana Koprivice, da će u saradnji sa dvije renomirane evropske kompanije u Nikšiću biti otvorene dvije fabrike – fabrike tjestenine i fabrika deterdženta, rekao je Bojanić.

On je dodao da uslov za zaposlenje neće biti članska karta Pozitivne, već da će to biti “prvi pošteni i fer konkursi za zapošljavanje, a jedini uslov će biti obrazovanje, želja i sposobnost građana da rade”.

Portal Analitika