Politika

DEDEIĆ: Sjednice Odbora su snimane, snimak dostavio neko od Lekićevih saradnika

dobrilo
Predsjednik Srpske liste i bivši portparol i poslanik nekadašnje Srpske narodne stranke Dobrilo Dedeić negirao je pisanoj izjavi za Portal Analitika tvrdnje funkcionera Nove srpske demokratije Milutina Đukanovića i Gorana Danilovića da sastanci opštinskih odbora SNS-a nijesu snimani. On smatra da je sporni snimak dostavio neko od Lekićevih saradnika ko je ucijenjen od ANB, ili neki od radnika ANB-a, kako bi umanjio šanse opoziciji da pobijedi u Nikšiću.

DEDEIĆ: Sjednice Odbora su snimane, snimak dostavio neko od Lekićevih saradnika
Portal AnalitikaIzvor

- Nekorektno je baratati neistinama tipa da sastanci u tadašnjem SNS-u nijesu snimani. Istinu o tome zna makar stotinu ljudi. Dešavalo se da se snimaju sjednice iz, recimo, razloga preciznosti zapisnika na šta su često upućivane primjedbe od funkcionera Srpske narodne stranke iz Podgorice i Tivta - navodi se u saopštenju Dedeića.

Dnevni list Pobjeda objavio je jutros transkripte sa sastanka Opštinskog odbora Srpske narodne stranke Herceg Novi sa partijskim funkcionerima poslatim iz centrale – Milutinom Đukanovićem Zoranom Nikolićem iz 2008. godine, i naznačila da su transkripti dostavljeni iz opozicionih redova. Dedeić je u to vrijeme bio poslanik i portparol SNS-a.

Đukanović i Danilović su uz tvrdnju da sastanci opštinskih odbora nijesu snimani istovremeno optužili ANB da je snimke sa sjednica dostavila dnevnom listu Pobjeda.

- Ne želim da komentarišem sadržaj materijala sa sjednice Opštinskog odbora nekadašnje Srpske narodne stranke u Herceg Novom do završetka izbora u Nikšiću i Andrijevici. Kao što znate, Srpska lista je u ova dva grada povukla odborničke liste kandidata kako ne bismo ,,smetali’’ onima koji su obećali da će pobijediti SDP i DPS. I to nikada više nećemo uraditi. Ovoga puta, učinili smo sve da dokažemo da je, prije svih, ekipa iz Demokratskog fronta širila laži o nama - navodi Dedeić.

Nažalost, kako dodaje, oni kojima smo htjeli pomoći, iznenada su bez zrna političkog baruta predali Andrijevicu Ranku Krivokapiću, iako tamo živi apsolutna većina stanovništva koji su nacionalni Srbi.

- Želim im, zbog običnog obespravljenog naroda, da pobijede u Nikšiću i do tada neću ništa komentarisati. Nakon Nikšića, preispitaće se sve teorije, uključujući i onu o rasipanju glasova i bojkotu predsjedničkih izbora. Ako izgube Nikšić i predsjedničke izbore - ,,da su vuci, bi se zasitili; da su ljudi, bi se zastiđeli’’.

U nedjelju ću, bez problema, u vezi dešavanja iz Herceg Novog, odgovoriti na svako vaše pitanje. Do tada, mislim da je nekorektno baratati neistinama tipa da sastanci u SNS nisu snimani. Istinu o tome zna makar stotinu ljudi. Dešavalo se da se snimaju sjednice iz, recimo, razloga preciznosti zapisnika na šta su često upućivane primjedbe od funkcionera Srpske narodne stranke iz Podgorice i Tivta. Da bi se to prevazišlo, snimane su sjednice Glavnog odbora, ali i predsjedništva stranke, recimo pretposlednja kada je najavljena transformacija stranke i dil sa DPS-om, o čemu postoji uredan zapisnik koji posjedujem.

Mislim da je neko od Lekićevih saradnika, ko je ucijenjen od strane ANB-a ili radnik ANB-a, dostavio ove materijale, kako bi prije svega diskreditovao okruženje opozicionog predsjedničkog kandidata i smanjio šanse opoziciji da pobijedi u Nikšiću. Nije teško pretpostaviti o kome se radi, ali učinimo sve da do subote ne smetamo - zaključio je Dedeić.

Portal Analitika