Fudbal

Mijatović i Osim: Hrvatska je favorit protiv Srbije

MijatovicPedja
P
redrag Mijatović, Srećko Katanec i Ivica Osim saglasili su se da je Hrvatska favorit u predstojećem kvalifikacionom meču sa Srbijom.

Mijatović i Osim: Hrvatska je favorit protiv Srbije
Portal AnalitikaIzvor

"Bodovi su važni i jednima i drugima, Srbi bi se porazom vrlo vjerovatno oprostili ne samo od prvog mjesta, već i od mogućnosti da idu u doigravanje, a Hrvatskoj pobjeda treba da nastavi dobar niz i primakne se plasmanu na SP“, rekao je Mijatović i dodao da Hrvatska trenutno ima moćniju ekipu.

Selektor reprezentacije Slovenije Srećko Katanec kaže da Hrvatska ima sve uslove da ostvari pobjedu.

"Gledajući čisto fudbalski, Hrvatska je veliki favorit. Ima igrače u odličnij formi, ima sve preduslove za uspjeh. Dakle, Hrvatska je bolje krenula u kvalifikacijama, ima više bodova od Srbije, Igor Štimac ima reprezentaciju koja je uigrana, mnogo je igrača koji su iskusniji. Koliko samo velikih utakmica za reprezentaciju imaju Srna, Šimunić, Olić, Pletikosa... Sve su to aduti koji govore da je Hrvatska favorit. Ali, opet ću izreći onu ’znate kakav je nogomet“, kaže Katanec i apostrofira Marija Mandžukića, centarfora Bajerna:

"Vrhunski igrač, njegova je forma velika prednost Hrvatske. Pokazuje u Bajernu kakav je igrač. Tu je, naravno, i Modrić, koji u Realu dolazi na svoje, bez obzira što od početka sezone nije bio pravi. Iz utakmice u utakmicu raste i on sigurno neće zakazati. S druge strane je mlada Srbija, Mihajlović traži idealni sastav, pitanje je hoće li ga pronaći do Maksimira. Da zaključim, Hrvatska je veliki favorit, po svemu, ima odbranu, vezu, napad, sve... Ali ovakve utakmice uvijek nude nešto više od prognoze na papiru i Hrvatskoj će sigurno biti teško“.

Ivica Osim, selektor reprezentacije SFRJ u periodu od 1986. do 1992. godine, konstatovao je da je Hrvatska trenutno kvalitetnija, ali kaže da će odlučivati detalji.

"Hrvati imaju iskustvo, mnogo velikih utakmica, imaju kvalitet. Pogotovo u napadu. Ali, ne zaboravite, Srbima je najbolji dio odbrana, koju neće biti lako probiti. Hrvatska jeste igrački kompletnija, ima i šest bodova više, nije to slučajno. U vrijeme kad je reprezentativni fudbal sve izjednačeniji, nije lako napraviti toliku razliku. Međutim, detalji mogu da odluče – ko će imati svoj dan, ko neće, kakav će biti teren, hoće li jedna greška povećati pritisak“.

Portal Analitika