Politika

ĐUKANOVIĆ: ANB dostavila snimke sa sjednice, isključili smo Matkovićku i Vujovića

ok11djukanovic
F
unkcioner Nove srpske demokratije Milutin Đukanović optužio je u izjavi za Portal Analtika Agenciju za nacinalnu bezbjednost da je dostavila dnevnom listu Pobjeda snimak sa sjednice Opštinskog odbora Srpske narodne stranke čiji transkripti su danas objavljeni u tom dnevnom listu.

ĐUKANOVIĆ: ANB dostavila snimke sa sjednice, isključili smo Matkovićku i Vujovića
Portal AnalitikaIzvor

- Mi ne snimamo sjednice svojih Opštinskih odbora i takve snimke je vjerovatno dostavila Državna bezbjednost, jer nema ko drugi, rekao je Đukanović u izjavi za Portal Analitika.

Dnevni list Pobjeda objavio je jutros transkripte sa sastanka Opštinskog odbora Srpske narodne stranke Herceg Novi sa partijskim funkcionerima poslatim iz centrale – Milutinom Đukanovićem i Zoranom Nikolićem, i naznačila da su transkripti dostavljeni iz opozicionih redova.

Đukanović, napominje da se ne mogu upoređivati afera Snimak na kojima su objavljeni transkripti razgovora visokih funkcionera DPS-a na sjednica partijskih organa sa transkriptima koji su objavljeni u dnevnom listu Pobjeda.

- To sa ovim što je radio DPS nema blage veze. Normalno je da se nakon pobjede na lokalnim izborima razgovara o raspodjeli funkcija na lokalnom nivou, rekao je Đukanović.

Đukanović je komentarišući transkripte u Pobjedi kazao da je veoma važno znati da je centrala ušla u nesuglasice sa tadašnjim Opštinskim odborom SNS-a koji su željeli da samo oni isključivo dobiju funkcije i radna mjesta.

- Kao što sami zanate mi smo te ljude isključili iz stranke na čelu sa Jovankom Matković i Vujovićem. Taj isključeni dio SNS-a je kasnije formirao vlast sa Dejanom Mandićem iz SNP-a. Njih je sve Dejan Mandić zbrinuo a mi smo imali ideju da predložimo kvalitetnije kadrove ali ovi naši iz tadašnjeg Opštinskog odbora to nijesu željeli. Zbog toga smo se na kraju posvađali i te ljude isključili, zaključio je Đukanović.

 

 

Portal Analitika