Abiznis

Danijela Laketić predsjednica Asocijacije poslovnih žena

07danijelalaketicok
A
socijacija poslovnih žena Crne Gore „Poslovna žena“ dobila je novo rukovodstvo- jednoglasnom odlukom Osnivačkog odbora Skupštine Asocijacije za predsjednicu je izabrana mr Danijela Laketić (izvršna direktorka Atlas penzija), za potpredsjednicu Tatjana Mitrović (suvlasnica MP Marketing), a za predsjednicu Skupštine Mirjana Paunović (vlasnica Pamark), saopšteno je Portalu Analitika iz Unije poslodavaca.

Danijela Laketić predsjednica Asocijacije poslovnih žena
Portal AnalitikaIzvor

“One su zamijenile dosadašnju predsjednicu Milosavu Milu Žugić i predsjednicu Skupštine dr Milicu Vuksanović, koje su ove funkcije obavljale od osnivanja „Poslovne žene“ 2009. godine, dajući svojim radom posebno značajan doprinos snaženju i afirmaciji asocijacije i njenog članstva u zemlji, na regionalnom i međunarodnom nivou”, ističe se u saopštenju.

Povodom Međunarodnog dana žena, novoizabrana predsjednica najavila je nastavak rada na pružanju podrške radu članica asocijacije, afirmaciji uspješnih poslovnih žena, promociji značaja i uloge ženskog preduzetništva, unaprjeđenja uslova poslovanja, umrežavanja i širenja dobre prakse saradnje sa regionalnim i međunarodnim strukovnim udruženjima.

“Obilježavanje 8. marta podsjeća na važnost zajedničkog rada predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora po pitanju veće uključenosti principa ekonomskog osnaživanja žena i rodne ravnopravnosti u politike, strategije i mjere države. Sadašnji nivo učešća žena u biznisu i u menadžerskim strukturama preduzeća u Crnoj Gori još uvijek nije na zadovoljavajućem nivou i ne odgovara njihovom potencijalu i ostvarenim rezultatima. Ako imamo u vidu da ekonomsko osnaživanje zena doprinosi unapređenju produktivnosti, jačanju konkurentnosti i razvoju privrede, razumljivo je da podrška ekonomskom osnaživanju žena mora biti dugoročno opredjeljenje. To je preduslov ostvarenja rezultata koji će se pozitivno odraziti na žene, a time i na njihove porodice, okruženje, poslovnu zajednicu i Crnu Goru uopšte”, kazala je Laketić.

Izboru novog rukovodstva “Poslovne žene” prethodilo je usvajanje Statuta, usklađenog sa novim Zakonom o nevladinim organizacijama.

-Prema Statutu, osnivači Asocijacije su Unija poslodavaca Crne Gore i dvanaest žena preduzetnica i menadžerki. Za članicu Upravnog odbora ispred UPCG imenovana je Suzana Radulović (generalna sekretarka UPCG).Uz predsjednicu i potpredsjednicu, ostale člаnice Uprаvnog odborа asocijacije su Milosava Žugić (direktorka RK Nikšićanka), Milica Vuksanović (direktorka Dr Vuksanović), Ljubica Kostić Bukarica (direktorka M.A.S. Code), Ratka Mandić (direktorka Atlant Agent), Zvezdana Oluić (PR i marketing menadžerka UPCG) i Snežana Šćepanović (komercijalna direktorka Stadion)- precizirano je u saopštenju.

Portal Analitika