Društvo

SL: Nadležne institucije da ispitaju poslovanje SNS

srpskalista
S
rpska lisata pozvala je nadležne državne institucije da ispitaju poslovanje Srpskog nacionalnog savjeta i poručila da ministarstvo manjinskih prava ne treba da raspisuje novi saziv SNS dok se ne objavi istina o finansijskom poslovanju te organizacije.

SL: Nadležne institucije da ispitaju poslovanje SNS
Portal AnalitikaIzvor

- Nakon što je Upravni sud poništio Odluku o raspodjeli sredstava Fonda za manjine za 2012. godinu, Srpska lista ponovo poziva nadležne državne institucije da detaljno ispitaju finansijsko poslovanje Srpskog nacionalnog savjeta. Istovremeno, pozivamo Ministarstvo za manjinska prava da ne raspisuje izbore za novi saziv Srpskog nacionalnog savjeta, dok nadležne državne institucije prethodno javno ne saošte punu istinu o finansijskom poslovanju
Savjeta – navodi se u saopštenju SL dostavljanom Portalu Analitika.

Iz SL podsjećaju da su još u septembru prošle godine kao stranka javno saopštili da Srpski nacionalni savjet već tri godine funkcioniše kao „lična svojina predsjednika Savjeta Momčila Vuksanovića“.

- Tom prilikom javnosti smo predočili konkretne dokaze o Vuksanovićevim zloupotrebama te institucije. Pozivamo članove Srpskog nacionalnog savjeta koji nijesu i članovi Srpske liste da prekinu sa ćutanjem o svemu tome. Svi oni dobro znaju da Vuksanović za to vrijeme nije sazvao nijednu sjednicu Savjeta i da su samim tim sve njegove odluke nestatutarne, a to znači – nezakonite – kaže se u saopštenju.

Upravni sud Crne Gore poništio je Odluku o raspodjelu sredstava Fonda za manjine za 2012.godinu, kojom je za prošlu godinu raspodijeljeno za projekte blizu 500 hiljada eura.

Osporenom Odlukom Fond je izvršio raspodjelu dijela sredstava Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u iznosu od 499.440 eura.

Portal Analitika