Društvo

VUKSANOVIĆ: Niko iz UO nema ništa protiv presude Upravnog suda

0703vuksanovic
M
omčilo Vuksanović
,  član Upravnog odbora Fonda za manjine, kazao je Portalu Analitika da niko iz UO nema ništa protiv presude Upravnog suda, kojom je poništena Odluka o raspodjeli sredstava Fonda za manjine za 2012.godinu, te da će gledati da propust isprave.

VUKSANOVIĆ: Niko iz UO nema ništa protiv presude Upravnog suda
Portal AnalitikaIzvor

– Ovaj problem i presudu Upravnog suda tretiraće Stručna služba i Upravni odbor Fonda za manjine. Vjerovatno će se donijeti nova odluka, prema preporukama same presude. Sigurno niko iz Upravnog odbora nema ništa protiv, niti može da ima protiv onoga što je zakonska regulativa, ocijenio je Vuksanović za Portal Analitika.

Prema njegovim riječima, ova presuda je „na neki način instistiranje da se podrži projekat NVO koje je tužila Fond za manjine“.

- Ako je je tu napravljen propust, Fond za manjine treba da sagleda mogućnosti i ispravi sve nepravilnosti, dodaje je Vuksanović.

Upravni sud Crne Gore poništio je Odluku o raspodjelu sredstava Fonda za manjine za 2012.godinu, kojom je za prošlu godinu raspodijeljeno za projekte blizu 500 hiljada eura.

Osporenom Odlukom Fond je izvršio raspodjelu dijela sredstava Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u iznosu od 499.440 eura.

- Tužilac navodi da su u Odluci navedeni i projekti koji su bodovani, a nijesu dobili finansijsku podršku, iako su ocijenjeni sa značajno većim brojem bodova od većeg dijela projekta kojima je odobrena finansijska podrška. Navodi da su odobreni projekti organizacijama koje nijesu zadovoljile sve kriterijume, navodi se u obrazloženju presude.

Inicijativa mladih za ljudska prava navodi da je sporna odluka donijeta na nezakonito organizovanoj elektronskoj sjednici, da je bilo nepravilnosti u bodovanju, da su odobreni projekti organizacijama koje nijesu zadovoljile sve kriterijume.

 

Portal Analitika