Politika

ĐUKANOVIĆ: Ne dati šansu onima koji u sebi pjevaju „Bože pravde“

milonovi
- Nikšić mora ostati snažan oslonac ekonomskog, duhovnog i društvenog razvoja i suverenosti države, i zbog toga ne smije dati vlast onima koji su učinili sve da Crne Gore ne bude, poručio je lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, javlja  agencija MINA.

ĐUKANOVIĆ: Ne dati šansu onima koji u sebi pjevaju „Bože pravde“
Portal AnalitikaIzvor


On je kazao da se mora pokloniti povjerenje onima koji su spremni da poštuju državnost, istoriju, simbole i koji su spremni da služe državi Crnoj Gori.

„Siguran sam da Nikšić neće dozvoliti i ponoviti grešku da prepusti vlast avanturistima i političkim diletantima“, kazao je Đukanović na sinoćnjoj završnoj konvenciji koalicije Za Evropski Nikšić, uoči lokalnih izbora.

Prema riječima Đukanovića, DPS je naučio lekciju sa oktobarskih izbora i spreman je da bude bolji u vršenju vlasti.

Naučili smo lekciju, ali bilo je potrebno samo nekoliko sedmica i da se shvati da je koalicija Evropska Crna Gora i sa svim svojim slabostima ubjedljivo najodgovornija politička opcija i u Nikšiću, i u Crnoj Gori“, kazao je on.

Đukanović je naveo da je isto toliko bilo potrebno da se pokaže i „sva konfuzija njihove političke alternative“, koji se, kako je kazao, nijesu mogli dogovoriti ne samo oko podjele vlasti, nego ni oko države kojoj će služiti, ni njenih simbola.



On je ukazao da se više ne smije dati šansa onima koji su na svečanoj sjednici nikšićke Skupštine pjevali himnu Bože pravde dok se intonirala crnogorska himna.

„Ti ljudi su, po vlastitom priznanju, u sebi pjevali Bože pravde. Jedan od njih je to i priznao, ali ne zavaravajte se, svi su od njih to isto i mislili i svi su u sebi zapravo pjevali Bože pravde. Poštujemo prijateljsku zemlju Srbiju i sve njene simbole, ali moramo prije svega poštovatio sebe, svoju državu i simbole“, kazao je Đukanović.

Govoreći o ulozi Nikšića u Crnoj Gori, on je poručio da se ne može ni pomisliti da se „biranom društvu negdašnjih velikih nikšićkih gradonačelnika Veljka Mićunovića, Velizara Perunovića, Andrije Mijuškovića, Dragiše Maksimovića, Bata Grujičića i Blagoja Cerovića pridruže nepismeni kvazi sindikalni lideri kakavi su oni koji se nude kao protivkandidati koalicije Evropska Crna Gora“.

„To bi bilo nepremijereno i krajnje neodgovorno potcjenjivanje Nikšića, njegove inteligencije, mladosti i budućnosti“, naveo je Đukanović.

Prema njegovim riječima, Pozitivna Crna Gora je i prije oktobarskih izbora rekla šta je namjera ideologa te partije, za koje je naveo da i dalje obmanjuju kao što su „obmanjivali svoje kolege kada su krali njihove dionice u Udruženjima novinara, kao što su obmanjivali građane varajući ih na berzi i zloupotrebljavajući njihove depozite iz banaka koje su kontrolisali“.

„Tako su pokušali da formiraju jednu partiju čija je misija bila da odvoji dio suverenističkog tijela i prinesu ga na tas velikosrpskom nacionalizmu Koštuničinom kleronacionalizmu, čiji su oni pitomci. Tako su pokušali da prevare i Nikšić i Crnu Goru i ponište svijetle tekovine iz 2006. godine“, rekao je Đukanović.

Potpredsjednik DPS-a Željko Šturanović kazao je da su ponovo dobili šansu koja se ne smije propustiti.

„Ostvarićemo ovog puta pobjedu, jer su Nikšićani shvatili ko je ko na političkoj sceni, jer ako je išta dobro što se desilo u oktobru, onda je to činjenica da su pale maske i da su građani vidjeli pravo lice naših političkih konkurenata“, kazao je Šturanović

Portal Analitika